“Zvuci otoka Paga” – humanitarni koncert za pedijatrijsku službu na otoku

Gradonačelnici gradova i načelnici općina otoka Paga (Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka)

Lijepa humanitarna priča stiže s otoka Paga. Udruga “Veli škoj” uz potporu lokalnih samouprava na otoku Pagu na čelu s gradonačelnicima i načelnicima, organizira humanitarni koncert uz nastupe svih otočkih klapa, KUD-ova i pivača pisme nakanat.

Koncert će se održati 9. studenog 2018. godine u Opatiji – u Amadria Park Hotelu Royal. Cilj projekta je, kao i svake godine, prikupljanje sredstava za razvoj pedijatrijske službe, ovoga puta na otoku Pagu.

“Imamo porast našeg stanovništva, naše djece. Sva je demografija u problemu, ali je kod nas zaista interesantno – ljudi nalaze posao i ostaju živjeti na otoku. Tako se razvijaju mlade obitelji i naravno da je pedijatrija potrebna”, rekao je koordinator organizacije humanitarnoga koncerta i član udruge Josip Kurilić.

“Jedan dio sredstava ide u Dom zdravlja Novalja, koji je relativno opremljen. Drugi dio sredstava ide prema Gradu Pagu jer tamo je jedan liječnik u starijoj dobi i trebalo bi mu pomoći s novim aparatima i svime što je potrebno”, ističe Kurilić.

Za kraj – primamljivi poziv. “Pozivam sve, 9. studenoga u Opatiju gdje ćemo slušati odlične izvođače; imamo kvalitetnog gosta iznenađenja, a poslije koncerta bit će pravih paških delicija – krećemo od sira!”, zaključuje Josip Kurilić. (radio.hrt)