Zvonimir Troskot: HEP me tuži za klevetu

Izvor: Facebook

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot kazao je u ponedjeljak da ga Hrvatska elektroprivreda (HEP) tuži za klevetu i traži odštetu od 6 tisuća eura jer je u nekoliko navrata ukazivao na tešku financijsku situaciju u tom poduzeću.

“Tužio me je HEP zbog toga što sam u nekoliko navrata ukazivao da se nalaze u teškoj financijskoj situaciji, u tehničkom bankrotu, da Vlada nije reagirala i da nije dokapitalizirala poduzeće HEP bi otišao u tehnički bankrot”, izjavio je Troskot u Saboru.

Smatra da je tužba apsurd, uzaludno trošenje novaca građana na angažiranje odvjetnika i optužbe kako bi se progonio zastupnik koji se usudi govoriti istinu.

“Iako pokušavaju ušutkati istinu i zastupnika koji govori činjenice i na temelju financijskih izvještaja, u tome neće uspjeti”, poručio je Troskot nazvavši sve “još jednom svinjarijom Frane Barbarića“.

HEP je, dodao je, išao u tehnički bankrot jer su dugovi bili ogromni, jer nemaju svojih postrojenja, uvoze električnu energiju i plin, dok stručnjaci napuštaju tvrtku.

“To je zapravo jedan od najvećih pokazatelja da je Frane Barbarić uništio HEP i da je najveće zlo za HEP”, ustvrdio je.

Ako Europska komisija ne prizna državnu potporu HEP-u, upozorio je, HEP će se naći pred ozbiljnim rizikom privatizacije.

Ponovio je kako je sramota da Barbarić još uvijek nije smijenjen i da još uvijek nisu pokrenuti kazneni postupci, posebice vezano za ilegalnu vilu na Hvaru.

“Mi smo u ozbiljnom energetskom problemu a novac se se troši na gluposti” , zaključio je zastupnik Mosta.

Vezano za temu ilegalnih migracija o kojoj će se na inicijativu oporbe raspravljati na plenarnoj sjednici Troskot je najavio zaključak Mosta kojim će od Vlade tražiti da pošalje vojsku na kritične točke na granici.

Most također traži da predsjednik Sabora Gordan Jandroković tu točku što prije stavi na raspravu na temelju odluke koju je donio Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.