Župn Ivo Žinić o potezu INA-e: „Uz radnike sam, uz našu Rafineriju sam…“

Ivo Žinić, župan Sisačko moslavački

Nakon što su iz INA-e najavili prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj Rafineriji, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 do kraja godine, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako svaki takav potez Uprave INA-e izaziva određene sumnje da će doći do gašenja Rafinerije nafte Sisak.

„Moj stav je tu jasan od početka. Uz radnike sam, uz Rafineriju sam, to je naša Rafinerija. Gubitak bilo kojeg radnog mjesta u Rafineriji ili bilo gdje drugdje je velika šteta.

Za grad Sisak, za ovu Županiju i zbog toga ću se itekako boriti da očuvamo onu primarnu proizvodnju u Rafineriji. Rafinerija ima potrebnu sirovinu, imamo dovoljne količine nafte da ta Rafinerija može opstati.

Naravno, uz modernizaciju i prilagodbu određenih postrojenja novim izazovima, novoj proizvodnji bio dizela i bio goriva, ta Rafinerija može opstati“, kazao je Žinić.

Na kraju je izrazio uvjerenje kako će Vlada i premijer pronaći rješenje i da će ubrzati proces povrata i otkupa dionica INA-e, prenosi portal053.hr