Povezite se

Sisačko-moslavačka županija

Županijski klubovi HSS-HSP-a i Mosta-a: Donacijom naknada pomoći sisačkoj bolnici

Objavljeno

-

Odlukom o doniranju po tri vijećničke naknade za potrebe sisačke Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”, čiji djelatnici podnose najveći teret u borbi s koronavirusom, oglasili su se klubovi vijećnika HSS-HSP-a, i Mosta Nezavisnih lista u Skupštini Sisačko-moslavačke županije.

U priopćenju navode kako tako žele dati svoj doprinos borbi protiv nedaća koje su snašle naše građane i gospodarstvo, te pomoći u nabavi nužne opreme.

Također pozivaju i ostale klubove i vijećnike, predsjednicu Skupštine i dopredsjednike da im se pridruže i da se odreknu tri svoje naknade u korist bolnice u Sisku ili drugih županijskih medicinskih institucija i liječnika primarne zdravstvene zaštite za nabavu respiratora ili zaštitne opreme koja trenutno nedostaje. “Pozivamo župana i dožupane da slijede primjer svoje Vlade i odreknu se jedne plaće u svrhu potpore saniranju stanja koje teško pogađa županiju s trenutnim i još većim posljedicama koje tek slijede. Pozivamo i članove upravnih vijeća i nadzornih odbora županijskih institucija i firmi da slijede naš primjer.”Ističu i kako se od njih, kao predstavnika naroda u najvišem županijskom političkom tijelu, očekuje da su spremni na odricanje i da su premni dijeliti sudbinu naroda kojeg predstavljaju. “Iako je vijećnička naknada relativno mala, te neće znatnije pridonijeti u financijskom smislu, želimo poslati poruku kako građanima naše županije, tako i ostalim vijećnicima da bez zajedništva i odricanja nećemo uspješno svladati ovu krizu”, poručili su.Upozorili su na probleme u gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije i najavili da će iznijeti prijedloge za rasterećenje gospodarstvenika i poljoprivrednika”S obzirom na to da će se situacija, posebno u gospodarstvu naše županije, sve više komplicirati kako vrijeme odmiče, naši klubovi će u javnost izaći sa konkretnim prijedlozima doprinosa županije u rasterećenju gospodarstvenika i poljoprivrednika a i sami ćemo djelovati u potpori, zavisno od razvoja događaja i budućim potrebama te prema svojim mogućnostima”, stoji u priopćenju klubova županijskih vijećnika HSS-HSP-a i Mosta.

Petrinja

Završeni radovi energetske obnove na upravnoj zgradi Komunaca i Privrede

Published

on

Radovi na energetskoj obnovi upravne zgrade Komunalca Petrinja i Privrede Petrinja su završeni, a obišao ju je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, zajedno sa Ivanom Kordić, pročelnicom Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja.

Gradonačelnik je tom prigodom istaknuo: „Čestitam Komunalcu i Privredi što su našli vremena i za sebe te djelatnicima koji su se uključili da ovaj projekt bude gotov, kao i izvođačima radova. Mislim da u ovim teškim trenucima koronavirusa i svih onih mjera koje imamo da je ovo jedan dobar događaj za Strategiju Grada Petrinje komunalnih poduzeća.

U Gundulićevoj ostaje komunalno poduzeće Komunalac, a Privreda se seli u Kotvu koju smo kupili za oko 4 milijuna kuna te mislim da je to jedna dobra investicija uz 2 milijuna kuna što smo odvojili za vrtić. To su objekti koji će dati ne samo sadržaj i neku vrstu samostalnosti, samobitnosti nego i svih ostalih udruga koje nemaju prostora. Veselim se što će se ovdje napraviti novi asfalt i nadam se da ćemo uspjeti zajedničkim radom još više oplemeniti standarde i uvjete živote grada.“ – zaključio je gradonačelnik.

Vlado Lovreković, direktor Komunalca d.o.o.

Vlado Lovreković, direktor Komunalca d.o.o., naglasio je: Ukupna investicija uređenja fasade, izmjene stolarije, tavanskih prostora i uređenje dvorišta iznosi oko 500 tisuća kuna. S uređenjem dvorišta krećemo slijedeći tjedan koje bi trebalo biti gotovo za sedam dana. Dobit ćemo više parkirnih mjesta za djelatnike i još pet mjesta za građane.“ – rekao je Lovreković.

Ucitavanje vijesti

Politika

Ivan Celjak: Bernardić je u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček

Published

on

BERNARDIĆ U SISKU: PRIGRLIO SVE AFERE KRISTINE IKIĆ BANIČEK – NE SMETA MU VRIJEĐANJE OSOBA S INVALIDITETOM, DISKRIMINACIJA DJECE, NEZAKONITI OTKAZI, TJERANJE NOVINARA  SA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA, NEPOŠTIVANJE PRAVOMOĆNIH SUDSKIH ODLUKA

Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije danas je održalo konferenciju za medije. Bila je to prigoda da se predsjednik Gradske organizacije HDZ Sisak Ivan Celjak osvrne na aktualnu političku situaciju u gradu Sisku.

Danas smo dobrodošlicu Sisku poželjeli Davoru Bernardiću u nadi da će stupivši na tlo grada hrvatskih pobjeda, ozbiljno preispitati kontroverzne odluke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenog stranačkog kolege i supruga Darka Baničeka koji zajedno razvijaju grad podjela, grad diskriminacija, grad zastrašivanja…

No, cijeli je tim očito preuzela kolektivna amnezija pa su u okviru službenog dijela posjetili jedan od najnovijih projekta u gradu Sisku koji je završen isključivo zahvaljujući našoj Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Jako dobro znamo da je oko završetka novog kulturnog odredišta u samome centru Siska, naše Holandske kuće, bilo puno problema, da je završetak projekta kasnio godinu dana, da je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček ugasila trgovačko društvo Sisak projekti s ciljem da izbjegne postupanje po pravomoćnoj sudskoj presudi kojim je naloženo da se dvoje nezakonito otpuštenih radnika vrati na posao i da im se isplate zaostaci plaća. Gašenjem tvrtke Sisak projektiugroženi su brojni drugi projekti, a Gradu je prijetilo plaćanje penala.

Projekt Holandske kuće, u koju su uložena sredstva iz EU fondova, a koji je završen više od godinu dana nakon proteka roka za završetak, propao bi da ga nisu spašavali stručnjaci iz SAFU-a i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kojem je na čelu HDZ. Stoga nam je drago da je Bernardić u društvu najostavljenije gradonačelnice u povijesti Hrvatske, obišao upravo Holandsku kuću, da se osobno uvjeri kako ih je spasila Vlada Andreja Plenkovića.

Tijekom svoje vladavine Kristina Ikić Baniček promijenila je čak 19 direktora. Najkritičnije je bilo u Upravnom odjelu za proračun i financije koji je za vladavine Ikić Baniček, promijenio 5-6 pročelnika, teško je više i brojati. A iz Grada je otišlo čak preko 40 službenika i time je ugroženo redovito odvijanje poslova pa se za dobar dio poslova, koji bi trebali raditi službenici, plaća privatnim tvrtkama. Dakle, svi su redom nakon iskustva s gradonačelnicom, dali otkaze i to dovoljno govori o odnosu gradonačelnice prema ljudima odnosno zaposlenicima.

Afere su se prelile i u gradska trgovačka društva i gradske ustanove. Javnosti je najpoznatiji primjer Športsko rekreacijskog centra grada Siska. Gradonačelnica, osim što dozvoljava stranačkom kolegi i suprugu Darku Baničeku uvid u službene dokumente Športsko rekreacijskog centra, u službenoj komunikaciji parafrizira da su članovi jednog sportskog kluba, jedan dio naših sugrađana, Siščani, idioti i invalidi i da osjeća prijezir prema njima.

Sve to Bernardiću ne smeta. Došao, vidio, očekuje glasove i otišao. Ostavio nas Siščane u milosti i nemilosti diktatorski nastrojene vlasti u Sisku na koju trenutno jedino on može utjecati. Ali nakon parlamentarnih, brzo će i lokalni izbori, nakon kojih će Sisak napokon „prodisati“.

Često čujemo Kristinu Ikić Baniček kako ponavlja da HDZ, misleći na Vladu RH i Sisačko-moslavačku županiju, ne ulaže ništa u Sisak.

Ovaj katalog projekata u vrijednosti preko 616 milijuna kuna demantira gradonačelnicu. Vrijednost projekata je veća od 700 milijuna kuna ali nisu svi stali u katalog pa je pobrojanodržavnih i županijskih projekata „samo“ u vrijednosti od 616 milijuna kuna koji su realizirani ili su u postupku realizacije na području grada Siska.

Uz spomenutu Holandsku kuću za koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo oko 20 milijuna kuna, važno je spomenuti još neke projekte koje jegradonačelnica Kristina Ikić Baniček javnosti prezentirala kao njene.

Siščani su se godinama vozili u starim, dotrajalim autobusima Autoprometa, a upravo zahvaljujući našoj Vladi odnosno Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture a uz pomoć EU fondova nabavljeno je tvrtki Autopromet d.o.o. 20 novih autobusa. Naša Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem omogućila je i prijevozničkim tvrtkama u drugim gradovima nabavku autobusa kao, npr. Zadru, Rijeci, Splitu… Bespovratna sredstva za sisačke autobuse iznose oko 19,4 milijuna kuna, a Vlada RH je sudjelovala s 3,4 milijuna kuna.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uložilo je preko 800 tisuća kuna u dogradnju vrtića Bubamara, Hrvatske ceste uložile su preko 73 milijuna kuna u sanaciju nedavno otvorenog Galdovačkog mosta i Mosta Gromova koji je još u sanaciji. Gradi se i oprema, slobodno možemo reći, nova bolnica, u vrijednosti oko 177 milijuna kuna, zgrada Doma zdravlja Sisak je energetski obnovljena, stavljena je nova fasada, vanjska stolarija, ordinacije su dobile novu, modernu opremu, obnovljena su školska, igrališta kod Gimnazije, Srednje škole Viktorovac, parket u dvorani Brezovica. Metalurški fakultet provodi projekt Centar za ljevarstvo- SIMET u vrijednosti preko 40 milijuna kuna, obnovljena je zgrada suda, zgrada Katastra i realizirani brojni drugi projektia dio ih je naveden u ovom katalogu.

Stavljanje u kontekst Andreja Plenkovića kao predsjednika Vlade RH koji ne diskriminira nego brine o razvoju cijele Lijepe Naše i Davora Bernardića koji teži toj funkciji, apsurdno je, neusporedivo i bilo bi nezrelo. Neka hrvatski građani pogledaju samo primjer Siska što ovdje rade Kristina Ikić Baniček i njen stranački kolega i suprug Darko Baniček i bit će im jasno kakva je to amaterska razina upravljanja gradom i gradskim sustavom bez jasnog smjera i cilja, bez empatije i razumijevanja za ljude, športaše, zaposlenike u gradskom sustavu, naše Siščane.

Izgleda da je danas Bernardić u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček, ne smeta mu ni vrijeđanje osoba s invaliditetom, diskriminacija djece, nezakoniti otkazi, tjeranje novinara sa sjednica Gradskog vijeća, nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka.

Ucitavanje vijesti

Politika

Žinić: Kandidati HDZ-a jamac još bržeg razvoja županije

Published

on

Ivo Žinić/Nacionalno/D.Prša

Vrijeme uoči parlamentarnih izbora predsjednik sisačko-moslavačkog HDZ-a i župan Ivo Žinić u petak je nazvao početkom velike bitke za Domovinu, a  govoreći o postignućima u županiji u protekle četiri godine, kao jedno od najvećih, istaknuo je spas kutinske Petrokemije.

Žinić je istaknuo kutinsku Petrokemiju, za koju je rekao da posluje sve bolje, te “nastavak naftne industrije, sada na jedan novi način”. Od projekata koji su završeni ili su pred završetkom spomenuo je obnovu Željezničkog kolodvora u Sisku, obnovu pruge i mosta u Galdovu, gradnju središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice, poduzetnički inkubator u Novskoj i još neke projekte, a najavio je završetak autoceste Zagreb – Sisak, te izgradnju mosta na Odri s pristupnom brzom cestom do autoceste. 

Predstavljajući kandidate na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici, istaknuo je kako oni jamče još brži razvoj te kako vjeruje u pobjedu i da je HDZ jamac još bržeg razvoja.

Na današnji posjet predsjednika SDP-a Davora Bernardića osvrnuo se predsjednik sisačke Gradske organizacije HDZ-a i dožupan Ivan Celjak.

 “Danas smo dobrodošlicu poželjeli Davoru Bernardiću u nadi da će stupivši na tlo grada hrvatskih pobjeda ozbiljno preispitati kontroverzne odluke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenoga stranačkog kolege i supruga Darka Baničeka, koji zajedno razvijaju grad podjela, grad diskriminacija, grad zastrašivanja”, ustvrdio je Celjak.

Ocijenio je da je cijeli tim SDP-a ima kolektivnu amneziju pa su u sklopu službenog dijela posjetili jedan od najnovijih projekta u Sisku koji je završen isključivo zahvaljujući Vladi s Andrejom Plenkovićem na čelu.

 “Projekt Holandske kuće, u koju su uložena sredstva iz EU fondova, a koji je završen godinu dana nakon proteka roka za završetak, propao bi da ga nisu spašavali stručnjaci iz Središnje agencije za financiranje i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kojem je na čelu HDZ”, rekao je Celjak.

Ocijenio je da Bernardiću ne smetaju afere u gradskim trgovačkim društvima i ustanovama. “Došao, vidio, očekuje glasove i otišao. Ostavio nas Siščane u milosti i nemilosti diktatorski nastrojene vlasti u Sisku na koju trenutno jedino on može utjecati, ali nakon parlamentarnih, brzo će i lokalni izbori, nakon kojih će Sisak napokon prodisati”, rekao je Celjak, ističući da je država u Sisku ostvarila projekte u vrijednosti većoj od 700 milijuna kuna.

Kritiku gradske vlasti zaključio je ocjenom da je Bernardić u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček.”Ne smeta mu ni vrijeđanje osoba s invaliditetom, diskriminacija djece, nezakoniti otkazi, tjeranje novinara sa sjednica Gradskog vijeća, nepoštovanje pravomoćnih sudskih odluka”, rekao je. 

O kutinskom projektu aglomeracije, vrijednom 500 milijuna kuna, spasu Petrokemije, razvoju poduzetničkih zona te dobrom poslovanju izvoznika govorio je predsjednik kutinskoga HDZ-a i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Zaključio je kako će izbori odlučiti o nastavku razvoja ili kretanju gospodarstva prema dnu.

Predsjednik novljanskoga HDZ-a i gradonačelnik Novske Marin Piletić rekao je kako su 5. srpnja pred građanima dvije opcije: ozbiljna s Plenkovićem ili neozbiljna s Bernardićem.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije