Županija Sisačko moslavačka pokrenula inicijativu za plasman proizvoda poljoprivrednika

Župan Ivan Celjak sa suradnicima održao je u sastanak s poljoprivrednim proizvođačima s područja Sisačko moslavačke županije, a vezano za nedavni županov radni posjet Dubrovniku.

Riječ je o konkretnoj pomoći Sisačko-moslavačke županije poljoprivrednim proizvođačima kroz projekt „Pun ceker-kupujmo lokalno“ s ciljem da poljoprivrednici, u srcu turističke sezone, plasiraju svoje proizvode na dubrovačkom području.

Isto tako župan Celjak pokrenuo je inicijativu za dugoročniju suradnju naše županije i turističkih subjekata na području Dalmacije za otkup poljoprivrednih proizvoda.

Predstavnici proizvođača meda, voća, povrća, mliječnih proizvoda i dr. će već krajem tjedna upoznati župana Celjaka s količinom viška proizvoda koji se odmah mogu plasirati na tržište ali isto tako i vrsti proizvoda koji se mogu planirati za buduće razdoblje.

Poljoprivrednici su podržali inicijativu župana Celjaka naglasivši da je to rijetki iznimno pohvalan primjer takve vrste pomoći jedne županije u RH i da su spremni na suradnju.