ŽUPANIJA I OVO LJETO OSIGURAVA BESPLATNO LJETOVANJE ZA SVE UČENIKE ČETVRTIH RAZREDA

Ovi će ljetni praznici biti posebni za više od 800 učenika svih četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije koji će i ovoga ljeta besplatno ljetovati u srcu Dalmacije, u predivnom Splitu.

Ljetovanje za sve četvrtaše osigurali su Sisačko-moslavačka županija i prijateljska Splitsko-dalmatinska županija temeljem sporazuma kojeg su i ove godine potpisali župani Ivan Celjak i Blaženko Boban.

Intenzivna suradnja ove dvije županije počela je od trenutka kada je Sisačko-moslavačku županiju zadesio potres i kada su već nakon nekoliko sati hitne službe Splitsko-dalmatinske županije stigle na područje naše županije.

Župan Ivan Celjak nakon toga je inicirao i suradnju o besplatnom ljetovanju, a prošle je godine prva generacija učenika četvrtih razreda uživala u Splitu gdje su stvorili nezaboravne uspomene za cijeli život. Projekt se na zadovoljstvo svih učenika četvrtih razreda nastavlja i ovoga ljeta, bez obzira je li osnivač njihove škole Županija, Grad Sisak, Grad Kutina ili Požeška biskupija.

„Prošle godine prvi put smo organizirali besplatno ljetovanje za učenike četvrtih razreda koji su stekli lijepe uspomene za cijeli život. Siguran sam da će tako biti i ovoga ljeta, a učenici će uživati u brojnim sadržajima koje nudi Split i okolica, uz svakodnevno kupanje na lijepim splitskim plažama“, rekao je župan Ivan Celjak.

Prva grupa učenika kreće na besplatno ljetovanje u Split već krajem lipnja Prva grupa učenika bit će na ljetovanju od 27. lipnja do 1. srpnja, a druga grupa učenika ljetovat će u Splitu od 11. do 15. srpnja. Učenici će biti smješteni u Splitu, imat će puni pansion, a tijekom ljetovanja posjetit će stadion Poljud, staru jezgru grada Splita, Klis, turističkim vlakićem razgledavat će Marjan, obići će i druga zanimljiva mjesta u Splitu i okolici, a svaki dan kupat će se na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene.