Župana Žinića nastoje degradirati na sve načine

Ivo Žinić/Izvor: Nacionalno/D.Prša

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izjavio je u nedjelju da mu država nije darovala kuću u kojoj živi od 1995. godine iako je u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom.

Na pitanje novinara Nove TV kako je u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom, Žinić je kazao da ju je prijavio kao kuću u kojoj živi.

Pojasnio je i kako je predao zahtjev za darovanjem na koje ima pravo kao branitelj, te da je vjerovao da će mu biti darovana, ali da to danas to nije riješeno.

Nažalost, postupak je dosta opsežan i mijenjali su se propisi i zakoni, kazao je.

Župan Žinić je od 2016. suvlasnik roditeljske kuće u Marinbrodu, ali dio kuće u Marinbrodu nije naveo u imovinskoj kartici jer je, kaže, kasnije provedena kroz katastar i gruntovnicu.

“Dobio sam trećinu kuće u Marinbrodu i vjerojatno neću imati pravo na darovanje ove kuće. Također, supruga je naslijedila kuću u Glini od roditelja koja nije u stanju za stanovanje”, kazao je.

Predmet se trenutno nalazi u Uredu državne uprave koji je od 1. siječnja 2020. pripojen županijama, a time je u nadležnosti samog župana, no Žinić ističe kako neće o odlučivati o svom predmetu. Za to, kaže, “postoje službe“, premda priznaje da je on “čelna osoba”.

Na pitanje je li o tome razgovarao s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem te hoće li mu ta priča biti “uteg” za predstojeće lokalne izbore Žinić je rekao kako se čuju svaki dan oko problema na potresom pogođenom području ustvrdivši: “Naravno da smo i ovo dotaknuli, a ovo za sada je sve potpuno u redu i ja ne vidim da je bilo što tu sporno”.