Župan Zlatko Komadina održao sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave s otoka Paga

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima održao je sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave s otoka Paga, gradonačelnicima Grada Novalje Antom Dabom i Grada Paga Antom Fabijanićem, načelnicima Općine Povljana Ivicom Pogorilićem i Općine Kolan Marinom Pernjakom.

Na sastanku u sjedištu Županije bilo je riječi o kulturno-turističkoj suradnji Primorsko-goranske županije i lokalnih samouprava otoka Paga.

Ante Dabo gradonačelnik Grada Novalje/Nacionalno/D.Prša

Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo predstavio je manifestaciju “Zvuci i okusi otoka Paga” koja će se održati na jesen u Opatiji i pozvao Primorsko-goransku županiju da se uključi u organizaciju. Prigodnim programom, nastupima klapa i KUD-ova s otoka te degustacijom jela i pića svih paških mjesta, Pažani će predstaviti svoju turističku ponudu i kulturnu baštinu. Manifestacija će imati i humanitarni karakter kao ranijih godina kada je prikupljena donacija za Dječju bolnicu na Kantridi.

Župan Zlatko Komadina prihvatio je pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije nad manifestacijom. Rekao je kako je otok Pag oduvijek bio povezan s ostalim otocima Kvarnera te da će suradnja na organizaciji zajedničkih kulturno-turističkih, pa i gastronomskih događanja biti od značaja za širu regiju.

Podsjetio je da Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija zajedno s Gradom Rabom i Općinom Novalja financira i međužupanijsku liniju Rab – Lun koja spaja otoke Rab i Pag, a Lokalna akcijska grupa “Mentorides” pokriva područje šest ruralnih gradova i općina među kojima su i Grad Rab i Općina Lopar (Gradovi Rab, Pag i Novalja te Općine Lopar, Kolan i Povljana).

Inače, prema riječima načelnika Općine Kolan Marina Pernjaka, na području Rijeke živi 11 tisuća Pažana, dok sam otok ima oko 10 tisuća stanovnika.