Župan Žinić: Nije bio nikakvog javnog okupljanja, vodili smo brigu o socijalnoj distanci

Nakon što su mediji objavili da su župan Sisačko moslavački Ivo Žinić i njegov sin Dario (zamjenik gradonačelnika grada Gline) imali tkz.”korona party”, odnosno da su unatoč uputama i mjerama vezanim za okupljanja, ogušili se na tu obvezu, danas je svoju stranu priče na konferenciji Stožera Sisačko moslavačke županije iznio župan Žinić. Da bi javnosti cijela priča i brojni komentari u javnosti bili potpuno jasni, župan Žinić oglasio se i preko Facebooka.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Povodom medijskih natpisa i članaka vezano za događaj u Marinbrodu odgovorno tvrdim da se nije radilo o nikakvom javnom okupljanju niti je istina što se navodi u tekstu.
Moj sin Dario Žinić zamjenik gradonačelnika Grada Gline koji je Načelnik stožera civilne zaštite Grada Gline organizirao je radnu akciju sa svojim prijateljima i rođacima u subotu dana 21. ožujka na imanju mog oca Stjepana Žinića na uređivanju okućnice i imanja budući 30. svibnja ima svadbu u tom selu.
Dakle radilo se o poslovima na privatnom imanju na kojem je pored Daria bilo još 6 osoba koje su radile na čišćenju i uređenju okoliša gdje je u svakom trenutku vođena briga o naputcima o socijalnoj distanci.
Nakon toga imali smo večeru u Hrvatskoj korablji (drvenoj kući) na susjednoj parceli koja je u vlasništvu Zavičajnog kluba gdje imamo prostor za sastanke i druženja kako bismo u potpunosti mogli zadovoljiti mjere socijalnog distanciranja.
Predsjednik Zavičajnog sam ja već 21 godinu kroz koji promoviramo i čuvamo narodnu baštinu našeg kraja.
Za vrijeme večere dolazi policija koja je rekla kako imaju dojavu o javnom okupljanju. Policajce smo pozvali u kuću kako bi vidjeli da se ne radi o nikakvom javnom okupljanju već o večeri koju sam zajedno sa suprugom pripremio.
Nakon završetka večere otišli smo svojim kućama.
Radnu akciju organizirao je moj sin Dario, a mene zamolio da sa suprugom pripremimo večeru.

Povodom medijskih natpisa i članaka vezano za događaj u Marinbrodu odgovorno tvrdim da se nije radilo o nikakvom javnom…

Objavljuje Ivo ŽinićUtorak, 24. ožujka 2020.