Župan SMŽ Ivo Žinić otvorio izložbu fotografija „Volim svoju županiju“

Župan Ivo Žinić je, uz nazočnost predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić, danas u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice “Vlado Gotovac” Sisak svečano otvorio izložbu fotografija „Volim svoju županiju“.

Hrvatska zajednica županija i ove je godine pokrenula foto natječaj „Volim svoju županiju“ s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanja snažnijeg regionalnog identiteta.

Natječajem se željelo potaknuti umjetnike i amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao destinaciji koja, osim svojih ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

„Ova izložba je promocija naših županija, dvadeset prekrasnih županija plus naš središnji, glavni grad Zagreb. Na ovim fotografijama vidite kako to umjetnici, fotografi vide svoje županije, kako su zabilježili određene trenutke iz određenih područja lijepe Hrvatske.

Hrvatska je prelijepa, doista prekrasna, „raj na zemlji“. To je vidljivo i iz ovih fotografija. Kad prođete kraj njih i ako ne pogledate dobro što dolje piše, iz koje je županije neka fotografija, mogli biste reći – pa ovo je možda iz Sisačko-moslavačke županije ili iz Karlovačke? Puno je različitosti, puno posebnosti, ali istodobno i puno sličnosti koje oslikavaju naše županije“, rekao je Žinić.