Župan Posavec ipak zadovoljan sjednicom Vlade

Izvor: FB

Nakon sjednice Vlade u Čakovcu, na kojoj su odobreni i uručeni projekti koji bi u Međimurje trebali donijeti investicije i ulaganja od gotovo 3,5 milijarda kuna, župan Matija Posavec je izjavio da je zadovoljan sastankom s premijerom i da je sjednica prošla u radnoj atmosferi.

Posavec je rekao da županija u nekim stvarima može biti sama, ali u nekima treba pomoć središnje vlasti, o čemu je razgovarao s ministrima i predsjednikom Vlade.

 “Ako danas imamo 190 milijuna kuna investicija u poboljšanje zdravstvene skrbi, 230 milijuna kuna u bolje obrazovanje, a jednostavno nemamo dovoljno sredstava da sufinanciramo EU novac koji vrlo uspješno povlačimo, onda tu tražimo pomoć države”, rekao je Posavec. Istaknuo je kako mu je drago što ima dobre volje te se nada da će današnja sjednica Vlade biti početak čvršće suradnje.

 Odgovarajući na pitanje novinara kako je sada zadovoljan, a jučer je bio poprilično kritičan, Posavec je rekao kako je od nekih ministara dobio odgovor da će se razgovarati i o onim projektima koji nisu uvršteni na današnju sjednicu. Na dodatno pitanje je li ovo danas na tragu njegovih želja, istaknuo je kako je to dobar put, ali, dodao je, ima dosta prostora za napredak.
 Novinare je zanimalo i je li osobno rekao premijeru kako želi da HNS izađe iz koalicije, a Posavec je rekao da on i premijer nisu progovorili ni riječi o odnosima političkih stranaka i da on nije predsjednik stranke da razgovara na toj relaciji.

 “To je radni sastanak i imam priliku koju iskorištavam u želji za bržim razvojem Međimurja i željom da razgovaramo o onim projektima koji su bitni s obzirom na funkciju koju obnašam”, odgovorio je Posavec.

 Na pitanje je li on bio glavni zagovaratelj koalicije HDZ-a  i HNS-a ponovio je da je to bila odluka Središnjeg odbora. “Ja sam u tom trenutku bio predsjednik Središnjeg odbora, nakon toga idući dan je bio sastanak na koji sam otišao jer nije bilo drugih mogućnosti s obzirom na to da znate kakve su situacije bile”, rekao je Posavec i dodao da je nakon toga dao ostavku na sve dužnosti unutar stranke i da ga više nije bilo ni u kakvim pregovorima.