Župan Pauk osudio optuživanje Srba za podmetanje požara

FB

Šibensko-kninski župan Goran Pauk apelirao je putem Facebooka na smirivanje tenzija u komentarima po društvenim mrežama gdje se zadnjih dana proširila euforija nakon što je objavljeno da su među uhićenim piromanima koji su palili požar kod Kistanja i dvojica državljana Republike Srbije.

‘Izaša jučer na balkon sa cigarom i vidin pun balkon pepela. Gledam, ma di san istresa cigaru i onda shvatim da vitar nosi izgorene djeliće županije na moj balkon, i ne samo moj, nego po cilom gradu. Ko da nam želi poručiti: nije još gotovo. Moguće i da nije, ali neće nas ta požarna pošast uništiti. Jači smo mi od nje, ali ipak, izgleda da ovi požari jedan dobar dio puka, čitajući komentare po fejsu, navode na totalno negativnu euforiju prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u našoj županiji šta je totalno loše, krivo pa i neutemeljeno.

Shvaćam emocije ljudi, ali ne smije nas to odvesti u ludilo druge vrste. S druge strane, neki dan sam, prvi put u životu, bija na pravoslavnoj liturgiji povodom pravoslavnog blagdana Isusovog Preobraženja u Manastiru Krka i gledajući i slušajući jednostavno mi se nameće: iste riči, isto značenje, iste molitve, isti i jedan Bog i Isus.

Isti kršćani. Palimo i gasimo vatre u istoj državi Hrvatskoj. Zajedno.’, napisao je župan Pauk.

Izaša jučer na balkon sa cigarom i vidin pun balkon pepela. Gledam, ma di san istresa cigaru i onda shvatim da vitar…

Posted by Goran Pauk on 23. kolovoza 2017