Župan Ivo Žinić: „To su još uvijek brojke koje možemo kontrolirati i koje naš zdravstveni sustav može podnijeti“

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Broj zaraženih u zadnjih nekoliko dana unovim koronavirusom je u porastu, a nakon žarišta na području Popovače, sada je sve veći broj zaraženih na području Siska. Na pitanje ima li razloga za zabrinutost, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je kazao kako uvijek ima razloga za brigu i odgovornost.

„To su još uvijek brojke koje možemo kontrolirati i koje naš zdravstveni sustav može podnijeti. Imali smo nekoliko slučajeva u domovima za starije u Petrinji. Tamo imamo sada tri-četiri zaražene pozitivne osobe. U Domu umirovljenika u Sisku za sada nemamo pozitivnih osoba, imali smo samo jednu. Stanje u bolnici je za sada redovito, u odnosu možda na Zagreb ili neke druge gradove, mi imamo još uvijek na raspolaganju dovoljan broj medicinskih sestara i liječnika, ali ako se bude nastavilo ovim tempom ili povećavao broj pozitivnih ili ako nam ne daj Bože virus uđe u zdravstveni sustav žešće nego do sada, onda ćemo naravno imati većih problema“, rekao je Žinić.

Poručio je svim stanovnicima županije da mogu biti mirni te ih je pozvao da se pridržavaju svih mjera koje su propisane kako brojka ne bi eskalirala. „Naši kapaciteti u bolnici još nisu popunjeni, izolacijska jedinica u Ravniku koja ima kapaciteta do 15 osoba, ona je već pomalo popunjena, ali smo na prošloj sjednici Stožera civilne zaštite zamolili odnosno zatražili od stožera jedinica lokalne samouprave da osiguraju također prostore gdje će ljudi koji budu pozitivni iz tih gradova i općina moći biti smješteni“, dodaje Žinić te na kraju ističe kako je trenutno u sisačkoj bolnici van pogona 40 djelatnika.