Župan Ivo Žinić opet slupao službeni auto! Dobro Ivo, dokle tako ?!

Sada je posve jasno da se Sisačko moslavački župan Ivo Žinić osim u pojedinim sferama političkog života, ne snalazi najbolje ni za upravljačem automobila.

Nakon što je proše godine prouzročio prometnu nesreću na lokalnoj cesti, između Petrinje i Siska, u mjestu Brest, kada je upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija koje koristi Sisačko-moslavačka županija, on je opet imao prometnu nesreću sužbenim automobilom županije Škodom Superb, starom dvije godine, nakon što nije stao na znak STOP.

U trenutku nesreće sa županom Žinićem bila je i njegova supruga. 

Kako prenose mediji župan Žinić je u zagrebačkoj Svetoj Klari oduzeo prednost drugom vozaču (20) i zabio se u suvozačeva vrata i prednji lijevi kotač.

Na Facebook grupi Svete Klare objavjen je post u kojem se proziva dužnosnik Sisačko-moslavačke županije koji je u tom naselju bio na krstitkama, a kritizira ga se jer „nije pitao što je s djetetom iz drugog oštećenog automobila u kojeg je udario“.

Da se prometna dogodila potvrdili su iz Sisačko mosavačke županije, objašnjavajući to na svoj način:

“Sisačko-moslavački župan je zbog nepreglednosti raskrižja te uskog  kolnika sa službenim vozilom marke Škoda, na koju ima pravo korištenja  24  sata  dnevno,  oštetio  drugo vozilo. U prometnoj nesreći koja se dogodila nitko nije ozlijeđen, a štetu na vozilima pokrit će osiguravajuća društva. Vozač sisačko-moslavačke županije zbog smrtnog slučaja u obitelji nije bio taj dan dostupan, a Župan je podmirio sve troškove za prometni prekršaj”.

I dok iz županije okrivljuju nepreglednost raskrižja i uski kolnik, upitnim ostaje zašto se župan Žinić nije zaustavio na znak STOP i zašto su otvorila oba dva zračna jastuka u Škodi Superbag.

Župan Ivo Žinić po svemu sudeći postaje “strah i trepet” na hrvatskim prometnicama, stoga se postavlja upitnim koliko je pametno da se ovakvoj vrsti vozača dozvoljava da “caruju” hrvatskim cestama i da malo pa malo lupaju sužbene automobile.