Župan Ivo Žinić o narušenim ljudskim odnosima u OB Dr. Ivo Pedišić

“Nažalost, na nekim odjelima u Općoj bolnici Dr.Ivo Pedišić ne postoje kvalitetni međuljudski odnosi, ali to nije ništa neuobičajeno. Županija mora voditi računa o kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi u bolnici i to je zadatak koji sam dao ravnatelju kad je imenovan na tu funkciju”, odgovorio je župan Ivo Žinić na pitanje Petra Ćosića iz MOST-a o mjerama poduzetim u svrhu rješavanja poremećenih međuljudskih odnosa u Općoj bolnici Dr.Ivo Pedišić u Sisku.

Problem je to koji traje već neko vrijeme, a kako je kazao vijećnik Ćosić, rad sisačke bolnice nije standardiziran jer tu bolnicu ne nadzire njen vlasnik, odnosno Županija.

“Prvi puta kad sam se susreo sa ovim slučajem bili smo u bolnici i imamo redovite mjesečne sastanke sa ravnateljem, sa zamjenikom, sa pomoćnikom za kvalitetu za financije, i tada me je ravnatelj prvi puta izvijestio o preblemu na odjelu intenzivne njege i ispričao priču.
Ja sam mu na to rekao da je istina na pola puta, niti je u pravu ravnateljica odjela niti sestre. ja nikog od tih ne poznajem, prvi puta u životu sam vidio tu doktoricu Posilović kad je ravnatelj došao s njom na razgovor, kad su već problemi eskalirali i izašli u javnost” – kazao je župan Žinić.

Dodao je da ima tu svega i nitko nije bezgriješan, ali da se sve pokušalo prenijeti u javnost i medije.

“Povjerenstvo unutar bolnice je donijelo svoje mišljenje i na žalost sestre nisu u pravu što se tiče svega što se događalo, no naravno da voditelj odjela ne može mobingirati ljude” – kazao je Žinić.

Podsjetimo, nekoliko medicinskih sestara s Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu sisačke Opće bolnice dr. Ivo Pedišić prije nekoliko mjeseci su progovorile o mobbingu na radnom mjestu.

Kažu kako, godinu i pol dana vode bitku protiv neprimjerenog ponašanja voditeljice odjela dr. Gordane Živanović Posilović. Za pomoć su se obratile i ravnatelju bolnice dr. Tomislavu Dujmenoviću koji nije riješio situaciju, pa su odlučile potražiti pravnu zaštitu.