Župan Ivo Žinić na proslavi Dana Općine Hrvatska Dubica

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem u petak, 4. kolovoza 2017. godine, sudjelovao u proslavi Dana Općine Hrvatska Dubica.

Na mjesnom groblju u Hrvatskoj Dubici izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, koje je predvodio župan Ivo Žinić, sudjelovalo je u polaganju vijenaca i paljenju svijeća.

U crkvi Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici Svetu misu za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu služio je vlč. Željko Jurković.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Hrvatskom domu.
„Ovi prekrasni prostori Pounja i Banovine zaslužuju posebnu pozornost. Treba ljudima platiti da ovdje žive. Potrebno je osigurati infrastrukturu, ali i radna mjesta. Ljudi je ovdje sve manje, mladi odlaze, a to ne smijemo dopustiti. Treba stvarati radna mjesta, u turizmu, u manjim pogonima, gdje god je to moguće. Mladima treba omogućiti da sami otvaraju poslove i radna mjesta. Županija potiče razvoj poljoprivrede, županijska razvojna agencija pomaže mladima u kreiranju programa i projekata kojima mogu aplicirati na fondove EU.
Danas kad se sjećamo „Dana ponosa i slave“ trebamo podsjetiti mlade da hrvatski branitelji nisu pobjegli pred poteškoćama, ostali su i branili Hrvatsku.

To domoljublje i tu hrabrost treba njegovati i pokazati pred drugačijim izazovima i teškoćama.“- rekao je župan Ivo Žinić u svom obraćanju, koje je završio čestitkom:

„Još jednom čestitam vam Dan Općine Hrvatska Dubica, ali i Vama i cijeloj Hrvatskoj Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!“