Župan Ivo Žinić: Mladi trebaju naseliti ruralna područja

Župan SMŽ Ivo Žinić/Nacionalno

Kako zaustaviti iseljavanje mladih iz naše Županije i koje sve mjere Sisačko-moslavačka županija planira provesti u sljedećoj proračunskoj godini, bilo je jedno od novinarskih pitanja županu Ivi Žiniću koji je, sa svojim suradnicima, u srijedu, 15. studenog predstavio prijedlog Proračuna za 2018. godinu.

“To je nešto što smo u ovoj godini ispunili planiran sredstva i morat ćemo ih rebalansirati do kraja godine i drgo mi je da se rodilo više djece nego u prošloj godini, i morat ćemo napraviti veliki zaokret jer za pet godina ovdje neće imati tko živjeti. Moj svaki odlazak u ministarstvo ili Vladu je isključivo zbog loše demogrfske slike naše županije i očekujem d će donošenjem novog zakon o regionalnom razvoju i strategiji regionalnog razvoja biti donesene konkretnije mjere za opstanak ljudi na ovom području” – kazao je župan Ivo Žinić.

Dodao je da im je želja vratiti dio mladih koji su otišli izvan županije i države, ali i određenim mjerama privući i i mlade iz drugih dijelova Hrvatske kako bi naselili ruralna područja te i u taj kraj vratili život.