Župan Ivo Žinić i njegov sin Dario organizirali korona party! Policija ih rastjerala!

Hrvatska javnost u zadnje je vrijeme na udaru ne tako lijepih vijesti vezanih za HDZ-ovog župana Ivu Žinića (Sisačko moslavačkog), koji je u zadnje vrijeme na naslovnicama medija zbog prometnih nezgoda i lupanja službenog automobila. No, novi “ispad” župana Žinića i njegovog sina Daria zgrozio je hrvatsku javnost.

Vijest koju prenose mediji još je više zaprepastila javnost jer su župan Ivo Žinić i njegov sin Dario koji je i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Gline, organizirali “korona party” za prijatelje koji su se okupili u zavičajnom klubu u Marinbrodu u subotu i tako prekršili mjere sprečavanja širenja zaraze.

Iako smo nekoliko puta pokušali stupiti u kontakt sa županom Žinićem, to nam nije uspijelo, pa prenosimo informacije koje su objavili drugi mediji.

Naime, na župan Žinić i njegov sin Dario organizirali su radnu akciju uređivanja kuće županovog djeda, tako da se po pričanju tamošnjih mještana vidjeo ispred kluba šest automobila a u kubu je bilo dvadesetak osoba.

Župan Ivo Žinić nije negirao da su se okupili već je kazao da su radili na nekoj kući, na otvorenom. Kazao je da je ta akcija bila još prije dogovorena te da nije bio puno ljudi, koji nisu pjevali. Dodao je da mu se čini da ih je bilo oko sedam i da su se pridržavali mjera zaštite.

Nadalje, tvrdi da nije bilo nikakvih kontakata i da su zaključili da njihova radna akcija nije rizična i da se ne može smatrati kršenjem uputa o zaštiti.

Na “korona party” iznenada je, navodno po dojavi, banula policija koja je društvo rastjerala.

To je potvrdio i župan Žinić koji je kazao da su se po dolasku policije morai razići.

U vrijeme dok se Hrvatska bori s epidemijom koronavirusa mještani Marinbroda, sela na glinskom području, revoltirani su subotnjom zabavom više osoba u objektu Zavičajnog kluba Marinbrod, o tome su obavijestili policiju, ali i neke medije.

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj potvrdili su da je bilo intervencije policije u Marinbrodu, ali drugi detalji o tom događaju nisu priopćeni.

Kako je za 24 sata izjavio Dario Žinić, nije bilo nikakve zabave i pjesme, kako su naveli neki svjedoci, već je za skupinu prijatelja, koji su njemu i ocu pomogli na vanjskim radovima oko kuće njegova djeda, priređena večera.

Također je rekao kako ih je bilo samo sedam te da su poštovali sve mjere i odluke o  zaštiti od epidemije koronavirusom. Dodao je kako je radna akcije dogovorena već ranije, pa je nisu htjeli otkazivati. “Procijenili smo da takvo okupljanje i radna akcija nisu rizični”, rekao je Dario. Intervenciju policije nije demantirao, već je rekao kako policija samo radi svoj posao. 

Mještani pak tvrde da je na “korona partyju” bilo više ljudi, koji su se okupili oko pečenja, što potvrđuju i fotografijama automobila, među kojima je i službena Škoda župana Žinića.

Da li je ovome što potrebno dodati i da i je zakon jednak za sve ?!