Župan Ivo Žinić i dožupan Roman Rosavac na proslavi VRO Oluja u Kninu

Župan Sisačko moslavački Ivo Žinić sa zamjenikom Romanom Rosavcem u Kninu je sudjelovao u proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 22. obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“.

Protokol proslave počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku Hrvatske pobjede „OLUJA 95“, a nastavljen vojno-akrobatskim ceremonijalnim programom zaštitne bojne, mimohodom motocikla, te završnim programom na Kninskoj tvrđavi: čitanjem povjesnice o VRO „OLUJA“, čitanjem imena poginulih i nestalih sudionika Operacije, zvonjavom kninskih crkvenih zvona, podizanjem zastave Republike Hrvatske na Kninskoj tvrđavi, puštanjem 22 bijela goluba, počasnim plotunima iz topničkih oružja i zračnim mimohodom.

Nazočnima su se obratili: kćer hrvatskog branitelja poginulog u VRO „OLUJA“, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon mimohoda povijesnih postrojbi, zastava iz Domovinskog rata, hrvatskih branitelja,
pripadnika Oružanih snaga RH, MUP-a, dužnosnika i uzvanika, u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta služena je Misa za Domovinu.

Nakon Svete mise uslijedio je susret dužnosnika i uzvanika sa 100 % hrvatskim ratnim vojnim invalidima I. skupine i članovima obitelji poginulih i nestalih branitelja u VRO „OLUJA“.

Potom su nazočili i proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju.