Župan Celjak u Glini… osigurati prostore za ambulantu i hitnu medicinu SMŽ

Izvor: FB

Župan Sisačko moslavački Ivan Celjak prvu nedjelju Došašća, proveo je Glini, kojom prilikom je sa suradnicima pregledao potencijalne prostore za smještaj ambulante i Zavoda za hitnu medicinu SMŽ.

Kazao je tom prigodom da neće biti lako, nema dovoljno velikog i čvrstog, sigurnog objekta koji nije stradao u potresu, no ponudit će se rješenja.

“Bila je i radna subota, preselili smo ambulante Doma zdravlja Sisak i ordinacije u zgradu bivše Komande, sada pacijenti dolaze u topli, čvrst i siguran objekt.

Pitaju me je li neobično raditi u istoj zgradi gdje sada dolaze i pacijenti? Osjećam zadovoljstvo kada znam da starije osobe i majke s djecom čekaju pregled unutar toplih zidova i lijepo je ponovo čuti dječje glasove. To je najmanje što smo kao županija mogli učiniti za njih, dati svoje urede za potrebe pacijenata#, kazao je župan Celjak te dodao:

Više od 750 milijuna kuna iznose štete na školskim, zdravstvenim i objektima u području socijalne skrbi, koje će Županija obnavljati ili su u postupku obnove.
No želimo pomoći i našim sugrađanima, uređujemo stanove u vlasništvu naših ustanova kako bi u njih smjestili 9 obitelji koje su u nedovoljno kvalitetnim uvjetima.
I u našim Top – Terme Topusko i Lječilište Topusko osiguran je smještaj tijekom zimskog razdoblja za stanovništvo s potresom pogođenog područja za sve koji su iskazali potrebu.

Ono što je učinila katastrofa, ne može se popraviti u nekoliko mjeseci, no kao Županija učinit ćemo sve da javne usluge u području obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi…funkcioniraju, a na raspolaganju smo i svim gradovima i općinama koje su u potrebi u procesu provođenja obnove, kazao je Celjak.

D.Prša