Župan Boban: Zbog potresa me zvao i premijer Plenković

Župan Blaženko Boban/FaH

Župan Blaženko Boban u subotu popodne obišao je područje Splitsko-dalmatinske županije pogođeno potresom jačine 4,5 Richtera te izjavio da je sve pod kontrolom otkrivši da ga je zbog potresa danas dva puta zvao i premijer Andrej Plenković.

U službi Hitne medicinske pomoći KBC Split nisu imali intervencija vezanih uz potres ni u jednoj ispostavi, djelatnici Županijskih cesta na terenu su otklonili odrone kod Vruje blizu Makarske i Marine nedaleko Trogira, izvijestio je Boban.
“Dva me puta zvao i premijer Andrej Plenković interesirajući se ima li šteta ili žrtava. Hvala Bogu, nema žrtava ni šteta, jedino je zabilježena manja šteta na crkvi i župnoj kući u Podbablju kod Imotskog i to je sve”, rekao je župan Boban te dodao kako je obišao potresom pogođeno područje jer se želio uvjeriti da je sve u redu i umiriti građane.
Rekao je da je nekoliko puta telefonski razgovarao s ravnateljem Županijskog centra 112 Srđanom Kuščevićem koji je izvijestio da je, nakon potresa, bilo više poziva građana, ali da nikakvih drugih problema nije bilo.
Najavio je da će Splitsko-dalmatinska županija pripomoći u obnovi crkve u Podbablju.
Podrhtavanje tla zabilježeno je u 13,53 sati na dubini od dva kilometra s epicentrom u Jadranskom moru, na samo 36 kilometara od Splita i devet kilometara od mjesta Donja Brela.
Potres je bio jak, kratko je trajao, a osim Splićana osjetili su ga i stanovnici Makarske, Omiša, Imotskog, Solina, Kaštela i otoka Brača. (H)