Župan Bajs u provođenju strahovlade potonuo u lažima

????????????????????????????????????

Portal Nacionalno pisao je o samovolji župana Bjelovarsko biogorske županije Damira Bajsa koji je naredio da se bez njegovog znanja i odobrenja nitko ne može zapošljavati a da on o tome ne bude izviješten. Tražio je (naredio) da se svaki natječaj za zapošljavane mora dostavljati ISKJUČIVO i JEDINO njegovom kabinetu čime je nedvojbeno dao do znanja da jedino on ima prava da odluči tko će se i gdje zaposliti.

Nakon ovakve neviđene i sramotne blamaže župan Bajs je pokušao nespretno se obraniti od sramotnog naređenja pa je pao u još dublju kaljužu laži, objašnjavajući da je taj sramotni e-mail poslan samo radi promjene e-mail adrese.

Javnosti su se obratili iz ŽO HDZ-a BBŽ koji navode da nakon što su u utorak reagirali na skandalozni nalog župana Damira Bajsa svim osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija, a u kojem im se nalaže da su „dužni svaki natječaj za zapošljavanje djelatnika ili imenovanje ravnatelja dostavljati ISKLJUČIVO I JEDINO kabinetu župana i niti jednom drugom upravnom odjelu županije“ usijedilo je sramotno objašnjavanje župana Bajsa.

Županova težnja da kontrolira svaki natječaj i sam određuje tko će biti zaposlen u tim obrazovnim ustanovama je uistinu zastrašujuća.  On očito ne želi dopustiti stručnim službama da rade svoj posao nego želi sebi osigurati ekskluzivno pravo izbora zaposlenika u svim županijskim ustanovama. Takvim ponašanjem evidentno zlorabi poziciju župana i zapravo uvodi strahovladu. No ovoj tužnoj priči tu nije kraj. Umjesto da prizna pogrešku i ispriča se javnosti, on nudi nebulozno objašnjenje kojim vrijeđa zdravu pamet. U svom očitovanju besramno tvrdi da je taj skandalozni e-mail poslan samo radi promjene e-mail adrese. Svakom je jasno da bi u tom slučaju e-mail poruka glasila „obavještavamo vas da je došlo do promjene e-mail adresa …“ ili nešto u tom stilu. Nikada nitko zbog promjene adrese ne bi pisao poruku u kojoj primatelju nedvojbeno nalaže „dužni ste svaki natječaj za zapošljavanje djelatnika ili imenovanje ravnatelja dostavljati kabinetu župana i niti jednom drugom upravnom odjelu županije“. Svojim očitovanjem župan se zapravo izruguje cjelokupnoj javnosti, navode u dopisu upućenom javnosti iz ŽO HDZ BBŽ što potpisuje predsjednik mr.sc. Miro Totgergeli.