Župan Anušić protiv preseljenja utakmice Hrvatska – Finska iz Osijeka

FaH

Reagirajući na najave o mogućem preseljenju kvalifikacijske utakmice za odlazak na nogometno Svjetsko prvenstvo u Rusiji Hrvatska-Finska iz Osijeka osječko-baranjski župan Ivan Anušić u srijedu je pozvao Hrvatski nogometni savez (HNS) da ostane pri ranijoj odluci da se sraz dviju reprezentacija održi 6. listopada, na osječkom stadionu Gradski vrt.

U priopćenju za javnost Anušić navodi kako je najava o preseljenju utakmice, najvjerojatnije na riječki stadion, iznenadila nogometnu publiku Slavonije i Baranje, posebice jer Hrvatska u srcu Slavonije nikada nije izgubila ni jednu utakmicu, a pune tribine i vatrena publika uvijek su igra više kada igra hrvatska reprezentacija.

Podsjeća kako su se na osječkom su se stadionu i do sada, unatoč kišama igrale utakmice uz podršku punih tribina, da kiša, koja i danas pada u većem djelu Hrvatske, nije objektivan razlog za oduzimanje domaćinstva Osijeku te da, prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, kiša nije najavljena cijeli tjedan prije utakmice.

Vjerujem kako će HNS uvažiti navijače s istoka Hrvatske, koji su svaki put do sada pokazali kako se srcem navija za svoju reprezentaciju i siguran sam kako će Hrvatska u Osijeku nastaviti dosadašnji pobjednički niz
, poručio je župan Anušić.