Zračnim medicinskim prijevozom prevezen 600. pacijent s Krka

Foto: Arhva HRZ i PZO/ M. Karačić

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. Zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane tijekom proteklogvikenda bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja šest pacijenata.

Posade ETH 93. zb prevezle su u nedjelju, 12. studenog dva pacijenta, i to jednog s otoka Hvara i jednog s otoka Pelješca. Svi pacijenti zbrinuti su u KBC Split na Firulama.

Posade EVH 91. zb koja je bazirana na otoku Krku prevezle su do helidroma Delta u Rijeci četiri pacijenta i to u subotu, 11. studenoga, dva s otoka Raba i u nedjelju, 12. studenoga, dva s otoka Lošinja od kojih i jedno dvogodišnje dijete. Subotnjim letom prevezen je 600. pacijent od uspostave baze za hitni zračni medicinski prijevoz na otoku Krku 1. svibnja 2016. godine.

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017. prevezeno je ukupno 792 pacijenta i 1438 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 719 sati leta.