Zoran Marić: Pitanje plaća Uljanikovcima nije stvar novca nego je li nešto moguće i zakonito

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u srijedu da je poznat stav Ministarstva financija vezan uz novu isplatu plaća radnicima Uljanika, dodavši da to nije stvar novca nego toga je li nešto moguće i zakonito.

“Rekao sam stav Ministarstva financija, nemam ništa novo za dodati. Nije stvar novca, nego je li nešto moguće i zakonito, to smo već nekoliko puta rekli. Danas pričamo o rujanskoj plaći, što će se promijeniti do listopadske?”, rekao je ministar.

Na pitanje znači li to blokadu računa brodogradilišta odgovorio je: “Ne bih išao na taj način, vidjet ćemo poslije današnjeg sastanka.” Dodao je i kako on neće biti na tom sastanku.

Podsjetimo, iz Uljanika su u utorak izvijestili da im je ponovno blokiran račun, a otkazan je još jedan ugovor za gradnju broda.

Ministar gospodarstva Darko Horvat sastao se tijekom jučerašnjeg dana s predsjednikom uprave Uljanika Giannijem Rossandom i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom.

Stožer za obranu Uljanika u srijedu dolazi u Zagreb na sastanak s ministrom Horvatom. Ranije su razgovarali sa strateškim partnerom Dankom Končarom koji im je objasnio što planira s brodogradilištem ako bude dokapitalizirano.

“Vlada drži ključ u rukama. U više je navrata puštala balone da je za Uljanik zainteresiran ovaj ili onaj. Želimo konkretno znati tko su ti ljudi, što nude i koliko brzo”, poručuju iz Stožera uoči sastanka u Vladi koji bi trebao početi u 13 sati.