Zoran Mamić: “Ovo je bio pokušaj ubojstva i prilično sam uvjeren iz kojih krugova napadači dolaze”

Yt/Nacionalno

Dinamov savjetnik i bivši izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić u utorak je propucan u okolici Tomislavgrada, točnije u mjestu Vidovići, u kojem se nalazi spomen ploča njegovu ocu, koji je u tom mjestu preminuo od srčanog udara. Mamić je kolima Hitne pomoći prevezen u obližnji Dom zdravlja gdje su mu liječnici sanirali prostrijelnu ranu natkoljenice, nakon čega je otišao u Zagreb gdje je primljen u KB Sveti Duh.

Policija istražuje tko stoji iza napada na Mamića, a prema neslužbenim informacijama, radi se o dva muškarca koji su u zasjedi dočekali Mamića, a jedan od njih ga je ustrijelio, nakon čega su obojica pobjegla.

O napadu na Zdravka Mamića za RTL je kratko progovorio i njegov brat Zoran. Na pitanje novinarke kako je Zdravko, odgovorio je:

– On je dobro. Hvala Bogu, u cijeloj ovoj nesreći da je pogođen samo jednom i da ta povreda nije tako teške prirode.

Na pitanje što se točno dogodilo, Zoran je rekao:

– Na mjestu gdje je preminuo naš pokojni otac okupila se cijela obitelj. Puno ljudi je bilo, tu je bio i Zdravko. Sreća je da je samo jedan metak pogodio jer je bilo više metaka ispaljenih. Neki su pogodili auto od jednog mog rođaka. U svoj toj nesreći, ne znam kako, desilo se da je samo Zdravko ozlijeđen.

Upitan jesu li napadači bili pješice ili su došli vozilom, odgovorio je:

– To je teren gdje su morali doći nekim prijevoznim sredstvom u blizinu. Ali su bili skriveni negdje u žbunju i od tud su se pojavili i zapucali. Nadam se da će policija pronaći počinitelje, ovo je bio pokušaj ubojstva i to ne samo Zdravka nego i drugih članova koji su bili tamo jer je ispaljeno više metaka.

Novinarka je na kraju mlađeg brata Mamića upitala da sumnja li na nekog.

– Prilično sam uvjeren da napadači dolaze iz huliganskih krugova. Dijela navijača koji u biti nisu navijači, nego su huligani. Ne vidim ni jednu drugu mogućnost, ali daj Bože da ih pronađu pa vidimo tko su i što su – završio je Zoran Mamić.