ZOI 2018.: Innerhofer najbrži, Zrnčić Dim 41. na drugom treningu spusta

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Na dan svečanog otvaranja XXIII Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu skijaši su odvozili drugi službeni spustaški trening na kojem je najbolje vrijeme ostvario Talijan Cristof Innerhofer, za kojim je Natko Zrnčić Dim zaostao 2.54 sekunde i bio 41., a Filip Zubčić sa zaostatkom od 3.35 sekundi ostvario 52. vrijeme.

Drugi trening je održan na gotovo jedan kilometar kraćoj stazi u odnosu na onaj održan dan prije, jer su skijaši startali sa 1195 metara nadmorske visine, te prošli ukupno 2050 metara dugačku stazu, a ne punom dužinom od 2965 m, kad je start na 1370 m nadomorske visine.

Natko Zrnčić Dim će u večernjim satima po lokalnom vremenu predvoditi hrvatsku reprezentaciju noseći zastavu u svečanom mimohodu na otvaranju Igara, koje će biti održano na Olimpijskom trgu u Pjongčangu. Svečanost će započeti u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Spustaši će u subotu imati posljednji, treći trening, a za odličja će se boriti u nedjelju. Utrka će startati u 11 sati po lokalnom vremenu, odnosno tri ujutro po našem. (Hina)