ZOI 2018: Dražen Silić nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti zatvaranja

Hina

Pilot hrvatskog boba dvojca i četverca Dražen Silić nosit će hrvatsku zastavu na ceremoniji zatvaranja XXIII. Zimskih olimpijskih igara koja će započeti u nedjelju u Pjongčangu u 12 sati po hrvatskom vremenu.

Odluka o nositelju zastave na ceremoniji zatvaranja igara donesena je na sastanku članova Misije HOO-a i vođa ekipa sportova čiji predstavnici još borave u Olimpijskom selu u Pjongčangu a konkurenti Siliću bili su sanjkašica Daria Obratov i nordijac Krešimir Crnković.

Od tri debitanta na ZOI u odabiru je presudila činjenica da je Silić s posadom boba jedini od predloženih kandidata kroz kvalifikacije izborio izravan plasman na ZOI te je i nastupio na Igrama u dvjema zasebnim disciplinama – bobu dvosjedu i bobu četverosjedu.

Silić će biti drugi hrvatski bobist koji će nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju ZOI, a prije njega čak na tri ZOI ta čast pripala je njegovom predhodniku za upravljačem boba četerosjeda i sadašnjem vođi bob reprezentacije Ivanu Šoli. Dva puta zastavu na zatvaranju je nosio Vedran Pavlek, jednom Siniša Vukonić, dok je na prošlim ZOI u Sočiju nositeljica zastave na ceremoniji zatvaranja igara bila nordijka Vedrana Malec.

Dražen Silić je rođen 25. svibnja 1985. godine u Puli. Po zanimanju je kineziolog  koji posljednjih godina  kao nastavnik tjelesnog odgoja radi na projektima  Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) u osnovnim školama u Trstu i Udinama. Osim hrvatskog i talijanskog jezika, odlično govori engleski, a služi se i njemačkim jezikom. Dok je u zimskim danima zaokupljen bobom  ljeta posvećuje jedrenju i provodi ih na moru kao skiper. (Hina)