Zmajlović zbog straha od gubitka fotelje odgodio sjednicu skupštine – formirana nova većina u Skupštini Zagrebačke županije koja će raditi za građane, a ne za poziciju

Zbog nezadovoljstva načinom rada, odnosno nerada, te brojnih propusta u vođenju Skupštine, danas je formirana nova većina u skupštini Zagrebačke županije.

Na žalost, očito zbog straha od gubitka „fotelje“ – predsjednik Skupštine  Mihael Zmajlovć povukao je „očajnički“ potez i sat i pol prije zakazanog početka  – sjednicu je odgodio.

Inače, sjednica je pripremljena, sazvana na vrijeme, odrađene su sve pripreme, a na sjednici se je trebalo raspravljati o proračunu za 2018. godinu.

No, od proračuna , Zmajloviću su očito važniji osobni interesi – a nemuštim i „amaterskim“ objašnjenjem odgode sjednice, potvrdio je ono zbog čega su se vijećnicima HDZ-a pridružili i HNS, Bandić Milan Stranka rada i solidarnosti 365, HSLS, Hrvatska stranka umirovljenika te nezavisni vijećnici.

„Dosta je bilo više čuvanja fotelja, vrijeme je da se krene s radom! Ne možemo više stajati prekriženih ruku i čekati vladajuće, dok kapitalni projekti za građane Zagrebačke županije stoje na mjestu. Prikupili smo 26 potpisa i već sutra podnosimo Ministarstvu uprave zahtje za nadzor zbog odgađanja sjednice. Također, sutra ćemo uputiti i zahtjev Županu Zagrebačke županije za sazivanjem izvanredne sjednice, što je on dužan u roku od 15 dana i napraviti.“ – rekao je Damir Mikuljan, budući predsjednik Skupštine iz redova novoformirane većine.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dražen Barišić javno je pozvao župana Stjepana Kožića, kao i Mihaela Zmajlovića na odgovornost prema građanima naše Županije: „ Pred nama je donošenje proračuna , stoga molim Župana za razboritost i odgovornost prema javnim financijama i prema svim našim stanovnicima. Nedopustivo je i neodgovorno odgađati pripremljenu sjednicu uz objašnjenje koje sadrži doslovno samo jednu rečenicu  – Sjednica se odgađa zbog produljenja roka savjetovanja s javnošću!“