Zlato oko vrata: Valent i Martin Sinković obranili su naslov prvaka svijeta

Naš veslački dvojac, braća Martin i Valent Sinković, ne vole prevelika iznenađenja, stoga uvijek nastavljaju svoj neprekidni pobjednički niz. Tako su ovoga puta pomeli konkurenciju na Svjetskom prvenstvu održanom u austrijskom Linzu i ponovno pokazali da im nitko ne predstavlja ozbiljnu prijetnju za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Braća Martin i Valent Sinković besprijekornim nastupom na Svjetskom veslačkom prvenstvu osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće! Kao i tijekom cijelog natjecanja, braća su potvrdila svoju dominaciju i u finalu. Poveli su od samoga starta i sigurno kontrolirali situaciju.

Na kraju su završili utrku izvrsnim vremenom od 06:42,28 minuta. Drugo mjesto osvojio je novozelandski dvojac, dok je treće mjesto pripalo posadi iz Australije.      

Ono što rijetki imaju, a braća Sinković su jedni od rijetkih, obiteljska je podrška unutar čamca. Uz to, imaju i najbolje sposobnosti borbe s vremenom pa ne čudi da njihovi rezultati kroz godine izgledaju baš ovako:

Braća Sinković tako su jedina veslačka postava s dvije zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u dvije različite discipline. Prvo mjesto u polufinalnoj utrci Svjetskog prvenstva za Martina i Valenta značila je plasman na Olimpijske igre koje će se održati iduće godine u Tokiju, a mi ćemo ih spremno čekati, navijati i bilježiti njihove daljnje uspjehe kojih će, nadamo se, biti još puno.