Zlato i novi svjetski rekord, četiri srebra i dvije bronce za hrvatske sportaše u ronjenju na dah u Beogradu

U spektakularnom završetku Svjetskog prvenstva u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama, koje se od 4. do 10. srpnja održavalo u Beogradu, hrvatski sportaši ostvarili su izvanredne rezultate. Na ovogodišnjem natjecanju, koje je privuklo brojne natjecatelje iz cijelog svijeta, hrvatska reprezentacija osvojila je ukupno sedam medalja, uključujući jednu zlatnu medalju i novi svjetski rekord.

Mirela Kardašević osvojila je zlatnu medalju u disciplini dinamičkog ronjenja na dah s perajama (DYN) sa impresivnih 282,00 metara i postavila novi svjetski rekord za seniorke. Osim toga, osvojila je i dvije srebrne medalje u disciplinama dinamičkog ronjenja bez peraja (DNF) s rezultatom 209,00 metara i dinamičkog ronjenja s bi-perajama (DBF) s rezultatom 260,00 metara.

Goran Čolak doprinio je uspjehu tima osvojivši srebrnu medalju u disciplini DYN sa rezultatom 286,00 metara, dok je Vanja Peleš također dodao srebro u DNF s rezultatom 216,50 metara. Sandra Žuvela, natječući se u kategoriji Master, osvojila je srebrnu medalju u disciplini SPEED APNEA 2×50 s vremenom 01:13.14 te dvije brončane medalje u disciplinama DBF 150 metara i statičkoj apneji (STA) s vremenom 05:27.34.

Iako nisu osvojili sve medalje za koje su se pripremali, hrvatski reprezentativci su ponovno potvrdili svoje mjesto u svjetskom vrhu u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama. Ovo natjecanje bilo je prilika da se pokažu dugogodišnje pripreme i posvećenost, a rezultati govore da se od hrvatske reprezentacije mogu očekivati novi rekordi i medalje u budućnosti.

N