Zlatni izbornik Tucak: Bronca, srebro, zlato, tako to treba ići!

Foto: HRT

Hrvatska je u sjajnom finalu SP-a pobijedila Mađarsku s 8:6 te je točno 10 godina nakon SP-a u Melbourneu ponovno svjetski prvak!

Bronca, srebro zlato, tako to treba ići. Zahvalio bih se ovim predivnim momcima koji su ostavili srce u bazenu i večeras i tijekom čitavog turnira. Sretan sam što sam trener ove reprezentacije. Zahvaljujem se i svim svojim suradnicima bez kojim ne bih mogao doći do ovoga. Osjetili smo zaista da je cijela Hrvatska uz nas i rekli smo da smo ovdje došli po zlato. U finalu je bila izuzetno teška utakmica, išli smo gore pa dole, ali na kraju se pokazala naša psihološka stabilnost koju smo imali tijekom čitavog turnira. Fizički smo bili izuzetno spremni, ali najvažnije je bilo da smo ovo silno, silno željeli, rekao je izbornik Ivica Tucak. 

Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno bio je najbolji igrač finalnog dvoboja Svjetskog prvenstva u Budimpešti u kojemu je postigao tri pogotka.

Nismo ni mi trenutačno još svjesni što smo napravili. Ovo je bio možda i najteži turnir u mojoj karijeri. Pobijedili smo de facto sve najbolje momčadi na svijetu. Uspjeli smo i sada idemo uživati. Hvala na podršci, vidjeli smo da je čitava Hrvatska iza nas i to nam je dalo dodatnu snagu. Pobijedili smo Mađare pred 10.000 njihovih navijača. Ponosan sam na čitavu momčad i na stručni stožer. Stvarno je bilo divota igrati ovaj turnir. Bili smo fokusirani, znali smo što možemo i što želimo i uspjeli smo to pokazati u bazenu što je najbitnije, rekao je Sandro Sukno.