Zlatko Dalić komentirao Rebićeve prozivke na Instagramu

Hrvatski nogometni izbornik osvrnuo se na nastup Vatrenih na Euru (poraz od Španjolske u osmini finala, 5:3 nakon produžetaka), a dao je i svoj komentar na poruku koja je glasno odjeknula u hrvatskim medijima.

Dakako, riječ je o postu Ante Rebića koji je bio na udaru kritika nakon poraza od Španjolaca posebice zbog zamjene kopački tijekom susreta, te je putem Instagram storyja između ostaloga prozvao i sukomentatore HTV-ove emisije o EURU Roberta Prosinečkog i Antona Samovojsku te Gorana Vlaovića. Evo što je napisao, a ubrzo i obrisao…

“Nakon svega nije ni bitno tko je ‘krivac’, činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sranje (emoji)… Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručnjaci s TV-a; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku (emoji)! ‘Zajedno smo jači’ #robigoraneiostalasamovojsko. Još jednom, hvala svim navijačima koji su došli u Kopenhagen. Iznad svih – Hrvatska”, napisao je Rebić uz snimku svog izlaska iz igre za vrijeme prekida (gol-aut), čime je vjerojatno želio objasniti da nije napustio teren za vrijeme igre.

Jeste li ostvarili svoj cilj?

“Ja sam zadovoljan i ponosan na sve napravljeno s Hrvatskom. Ovaj Euro ne može i ne smije biti Euro. Izgubili smo u produžecima bez tri važna igrača, Lovrena, Perišića i Barišića. Za mene su najvažnije mjerilo hrvatski navijači u Danskoj, koji su platili put, potrošili vrijeme…oni su nas ispratili ovacijama za ono što je pokazano na Euru. Da je bio neuspjeh oni bi nam zviždali. To je za mene najvažnija stvar”, rekao je Dalić u HRT-ovoj emisiji.

“Ostvario sam sve zadane ciljeve koji su pred mene postavljeni. Ja se stoga smatram uspješnim. Moj idući cilj je plasman u Katar, a to ćemo isto učiniti”, kaže Dalić.

Komentar na javnu prozivku Ante Rebića?

“Prvo ću reći da u ove tri godine, koji je to neuspjeh? Izgubili smo sve od velikih reprezentacija, a moja mrlja je poraz 6:0 u Elcheu, te porazi od Mađara i Slovenaca…u Ligi nacija nismo bili pravi i to su naši neuspjesi. Igrali smo teške utakmice. Svako ima pravo reći što misli. Kada bih ja nešto napisao, onda bih to ostavio cijeli život, ne obrisao nakon 20 minuta. Onda budi frajer i ostavi to cijeli život”, rekao je Dalić, prenosi N1.