Predsjednik stranke Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je u utorak ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadu Murganić da podnese ostavku jer smatra da je slučaj s Paga pokazao probleme u sustavu.

Ta je stranka na Trgu bana Jelačića organizirala donacije za oko 150 obitelji sa samohranim roditeljima, koje dobivaju po 500 kuna. Akcija je u protekla tri tjedna održana i u drugim gradovima.

“Naša država o malo čemu vodi brigu, pa tako i o samohranim roditeljima, a da je taj sektor u kaosu, svjedoče zadnja događanja oko zlostavljanja djece”, rekao je Sinčić.

Smatra kako je slučaj s Paga pokazao da nije problem samo u Centru za socijalnu skrb u Zadru, nego u cijelom sustavu. “To je sistemski problem, a kada je nešto sistemski problem, za to mora odgovarati ministar, pa pozivam još jednom, ne samo zbog situacije u socijalnoj skrbi, nego i u demografiji, obitelji i s mladima, ministricu Murganić na ostavku”, istaknuo je.

Sinčić je ocijenio da je ova Vlada dosad “najkorumpiranija u Hrvatskoj, a po nesposobnoosti prestigla je i Milanovićevu”.

“Problemi koji se javljaju u centrima za socijalnu skrb diljem Hrvatske su sistemski problemi zbog neadekvatnog zakonodavstva, zbog kadra koji nije dovoljno sposoban obavljati te zadaće i zbog nedovoljnog financiranja”, zaključio je.