Žinić, Rosavec i Mišković u samoizolaciji, gradonačelnik Kutine pozitivan na COVID-19

Kod troje djelatnika Županijske uprave potvrđena je zaraza koronavirusom,a svim njihovim kontaktima s radnog mjesta određena je mjera samoizolacije. Samoizolacija od dva tjedna je tako određena i sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću. Zgrada Županije je dezinficirana.

Osim župana Žinića, u samoizolaciju je stavljen i njegov zamjenik Roman Rosavec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Iako nije pozitivan na COVID-19, Rosavcu je određena mjera samoizolacije jer je nazočio promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj, događaja na kojem je utvrđen najveći broj zaraženih na području naše županije od početka epidemije u ožujku.

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić potvrdio je kako je pozitivan na COVID-19. On je od petka u samoizolaciji, dok je u samoizolaciji i gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Oporbeni vijećnici iz Kluba HSS-a, HSP-a i Domovinskog pokreta ističu kako je Rosavec pokazao svoju neodgovornost i nedoraslost zadaćama koje su mu povjerene u borbi s COVID-om 19. Smatraju kako bi Rosavec trebao dati ostavku. „Ali kako to njemu ne pada na pamet, s ovog mjesta mi tražimo odgovornost i smjenu načelnika županijskog Stožera civilne zaštite. Tražimo da državni Stožer poduzme mjere protiv neodgovornosti svojih načelnika i da pokaže kako im je stalo do sigurnosti građana naše županije te da u ovom teškom trenutku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite instalira stručnu i odgovornu osobu“, poručuju oporbeni županijski vijećnici.