Željko Uhlir novi je predsjednik zagrebačkog HNS-a

Željko Uhlir novi je predsjednik zagrebačkog HNS-a izabran na izbornoj skupštini Gradske organizacije (GO) HNS-a Grada Zagreba, priopćeno je u nedjelju iz te stranke.

U priopćenju se navodi da je 4. prosinca održana izborna Skupština GO HNS Grada Zagreba u epidemiološkim uvjetima na kojoj je izabran novi predsjednik i sva tijela GO. Dvoje potpredsjednika su iz redova mladih: Otto Singer i Silvija Martinčić.

Prije Željka Uhlira, predsjednik zagrebačkog HNS-a bio je Tomislav Stojak, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Novoizabrani predsjednik GO HNS Grada Zagreba Željko Uhlir je državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Rođen je 1964. u Zagrebu, diplomirao je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je na doktorskom studiju iz ekonomije. Stalni je sudski vještak za graditeljstvo i procjene nekretnina kao i međunarodno certificiran projektni menadžer.

Kao državni službenik, počeo je raditi 1996. u Ministarstvu obnove i razvitka, gdje je kao načelnik odjela vodio poslijeratnu obnovu zgrada. U lokalnoj upravi zaposlio se 2001. kao pročelnik Ureda za upravljanje imovinom Grada Zagreba. Od 2005. do 2012. radio je u Coning ecogradnji d.d. Varaždin, na mjestu direktora sektora za investicije, a nakon toga zaposlen je na mjestu direktora vladine Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Od 2013. do 2016. bio je zamjenik ministra u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja te između ostalih poslova bio nositelj izrade propisa za procjenu vrijednosti nekretnina. U 2016. počinje raditi kao predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu gdje i danas kao vanjski suradnik drži predavanja iz tri predmeta.

U 2017. godini imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, kada je bio nositelj izrade propisa o obnovi nakon potresa, a 2020. je ponovno imenovan na isto mjesto, u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.