Povezite se

Izdvojeno

Željko Sačić: “Zemljo, otvori se, protuhrvatska bagro…Sram vas i stid sve skupa bilo”

Objavljeno

-

Umirovljeni general, saborski zastupnik Željko Sačić večeras se oglasio dramatičnim tekstom u kojem otkriva, proziva i javno iznosi sve ono što se godinama događalo u političkim, policijskim i sudskim zakulisanim radnjama, upozoravajući da je tekst koji objavljuje uznemiravajući…

Evo istine Željka Sačića….

Napominjem da je sadržaj ove FB objave..uznemiravajući…no, ovo nije rubrika – VJEROVALI ILI NE!
Nedostojni političko policijski zlotvori..umjesto da promovirate visko profesionalne obrazovane, moralne, časne, odgovorne i etične policijske sužbenike na visoko odgovorna policijsko rukovodna radna mjesta..vi, nevjerojatno i neshvatljivo narušavate sva ta visoka načela suvremenog kadroviranja u našem policijskom sustavu.

Rugate se pravdi..i istini, propisanim načelima kadrovskog sustava MUP-a RH i na taj način, između ostalog, obeshrabrujete mlade naraštaje policijskih i kriminalističkih službenika.. Naime, tada nadležni policijski rukovoditelj, ovlaštena službena osoba, Čedo Romanić..profesionalni Srbin, (miljenik SDSSA, N1, Jutarnjeg, i sl..posebno Mladena Bajića, te (veliko) srpkinje Lukićke, njenog dokazanog velikosrbina i protuhrvata Pupovca..Neke ražalovane Modrićke..zamislite…i sada je u službi u sustavu MUP-a RH..I to unatoč svemu lošem, kriminalno lošem, što je učinio, ( odnosno što nije učinio) nakon “Oluje” na štetu interesa policijske službe, a i na štetu interesa Republike Hrvatske..

On je, dakle, sudski dokazano (ali dosada nesankcionirano) najodgovorniji za propuštanje, neprovođenje tzv. hitnih istražnih radnji i kriminalističkih mjera, nakon ubojstva u Gruborima.

Primjerice: osiguranje mjesta događaja, blokade prostora mjesta kriminalnog događaja, očevida na mjestu kriminalnog događaja…tog 25.08.1995. Iza 13,00 sati, povodom prijavljenog ubojstva nekoliko osoba u Gruborima..Naravno..iako je sve to MORAO odmah, nedložno, po prvom saznanju..(zabilježenom u službenoj knjizi “Dnevniku događaja” nadležne Policijske Postaje Knin, temeljem tada važećih odredbi Zakona o krivičnom postupku, Zakona o policiji, Pravilnika o načinu postupanja Službe javne sigurnosti, pravila Kriminalistike, UČINITI.

No, eto, on to nije učinio, osigurao, proveo, organizirao, naložio, niti čak ni protekom 24 sata, nije NIŠTA od te zakonske obveze učinio.. NIŠTA od toga… A najvažnije, nitko ga u tome nije spriječavao, onemogućavao mu, prijetio mu lišenjem života.. ili sl., plašio ga, branio mu to, izvršenje te zakonske obavezu, da to učiniti…Niti je kao nadležni rukovoditelj naložio podređenima da to učine..

Ali Čedo Romanić (danas samosvjesni, prilično veliki i prema potrebi-ugroženi Srbin) nije to učinio, kako znamo ni nakon 24 sata, čak ni na zahtjev i po obavijesti tadašnjeg načelnika PU Zadarske, g.Ivice Cetine(kojeg sam ja osobno izvjestio o mrtvim ljudima u selu i o toj hitnoj potrebi(obavljanja očevida u nazočnosti državnog odvjetnika i istražnog suca, protekom 24 sata, kada sam se ja, dan kasnije, 26.08.1995. Oko 11, 00 sati zatekao u selu Grubori).

Dakle, kako je i vidljivo i dokazano..taj policijski službenik, Čedo Romanić, tadašnji policijski rukovoditelj, načelnik PU Kotara Knin, nije savjesno, zakonito i odgovorno obavio jasno mu propisane zakonske dužnosti i obaveze.. A samim tim učinio je teška sluzbenička kaznena djela (zlouporaba položaja i ovlasti, nesavjestan rad u službi, i to osobito teške, kvalificirane oblike tih KD), za čije počinitelje su predviđene i visoke vremenske kazne zatvora….o strahovitim pravnopolitičkim i međunarodno štetnim posljedicama njegova tadašnja protuzakonita postupanja ne treba posebno ni elaborirati..Sjetimo se samo drame pred MKS-om U HAAGU TIJEKOM SUĐENJA našim GENERALIMA MARKAČU I GOTOVINI.

EH,sada vjerovali ili ne, taj čovjek, nakon svega radi u MUPU RH, u Policijskoj upravi Šibenskoj, u Uredu načelnika PU Ivice Kostanića, na radnom mjestu, pazi sad…“METODOLOG ZA ZAKONITOST POSTUPANJA”..!!!!

Zemljo, otvori se…protuhrvatska bagro …Sram vas i stid sve skupa bilo. Božinoviću, Plenkoviću.., tajna policijo…državni odvjetnici..čitate li ovo..ZNADETE LI ZA TO ???

p.s. (samo za osobnu uoprabu) Čedomir Romanić je rodom iz (po zlu i ratnom zločinu pozantom) selu Kusonje, koji se svake godine u manastiru Krka opušta uz četnčki orkestar “Jandrino jato” na očigled svih policijskih službenika koji se nalaze tamo na osiguranju tog velikosrpskog derneka.
Eto..a Sačić im “spriječavao očevid”..prokleti protuhrvatski gadovi..mrsss.
(tko želi..nek dijeli,da razotkrvena zlotvorna bagra pročita!)

Napominjem da je sadržaj ove FB objave..uznemiravajući…no, ovo nije rubrika – VJEROVALI ILI NE !Nedostojni…

Objavljuje Željko SačićPetak, 28. kolovoza 2020.

Izdvojeno

Plenković: Oporba će uvijek dobiti čvrst odgovor kada aludira da sam korumpiran

Published

on

Dodao

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je izjavio da će oporbi uvijek čvrsto i jasno odgovoriti kada aludira i iznosi teze kojima ga optužuje za korupciju, te kako ne misli da se tim odgovorima ‘nabacuje blatom’ u javnom prostoru.

Upitan o primjerenosti komunikacije na saborskom aktualnom prijepodnevu – na kojem je neke saborske zastupnike, nakon njihovih teza iznesenih u pitanjima, nazivao debitantima, a oni mu uzvraćali da je nadmen – Plenković je kazao da je smisao aktualnog prijepodneva da se malo osjete političke tenzije i razmjene mišljenja.

Po meni, sve je bilo u okvirima nekakvih sličnih situacija ranije, ocijenio je premijer u izjavi novinarima nakon prvog aktualnog prijepodneva u novoj saborskoj sezoni.

“Imate glavnu tezu oporbe koja čak na mene osobno baca aluzije i optužbe o korupcije. Kada tako nešto čujemo, onda čvrsto i odgovaramo. Recimo da je vas optužio jedan debitant iz Mosta da ste dobili 22 milijarde eura na Europskom Vijeći, ali uz nekakav kuloarski deal da ćete kupiti (avione) Rafale, onda je to čemer i jad, i onda na to treba vrlo čvrsto i jasno odgovoriti”, poručio je Plenković.

Ističe da ta vrsta kavanskih tračeva, ogovaranja i nebuloza, zaslužuje takav odgovor.

Ili, dodao je Plenković, kada vas jedna debitantica, pretendentica na nekakva ozbiljnija mjesta u SDP-u, optuži da i ‘vaša nije gorjela dovijeka’ i da ćete završiti kao Sanader, onda to zahtijeva čvrst odgovor.

“Ta žena ne samo da ne zna ništa o odnosu između Sanadera i mene, nema pojima o tim relacijama; ne zna što ja o njemu mislim i ja to ne prihvaćam”, naglasio je  premijer, dodavši da u drugom mandatu nema teoretske šanse da bilo kome dopuštaju takve komentare.

“Svi će dobiti odgovor čvrst, jasan, onakav kakav zaslužuju”, poručio je Plenković, kazavši da je i on bio debitant u parlamentu, ali da se nije tako ponašao. ‘Nisam tu došao prvi put i onda objašnjavao ministrima i Vladi što trebaju raditi; a pri tome ne glasate za Zakon o obnovi Zagreba, ali imate ekspoze o tome’, kazao je.

Novinarima je rekao kako ne očekuju valjda da će, kada se na njega netko na aktualnom satu nabaci blatom, kazati: ‘Hvala vam, baš mi dobro stoji’.

Odbacio je i medijsku tezu da time ‘prlja javni prostor’, pojasnivši da samo ne prihvaća optužbe za korupciju koje ne stoje.

“Ljudi koji izlaze s takvim tezama moraju instantno dobiti jasan odgovor, to je sve”, poručio je premijer.

Za Mostovu inicijativu kojom bi se Vladu obvezalo da podnese izvještaj o radu Nacionalnog stožera Civilne zaštite u roku od 30 dana, kazao je da za nju nije čuo i ništa ne zna o tome.

Odbacio je i tezu Miroslava Škore da Ustavni sud odlučuje onako kako se on i predsjednik Zoran Milanović dogovore; pogotovo, istaknuo je Plenković, u recentno slučaju u kojem smo zastupali dijametralno suprotne stavove.

Nisam tu izjavu čuo, tako da uzimam s rezervom da je čak i on uspio reći da je ovo rezultat dogovora nas dvojice; a ako je to rezultat dogovora, onda stvarno ne znam kako mi to gledamo na rad Ustavnog suda, zaključio je Plenković.

Ucitavanje vijesti

Izdvojeno

Obilježena 30. godišnjica i Nacionalni dan Mladeži HDZ-a

Published

on

Dodao

Predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš poručio je u subotu povodom obilježavanja nacionalnog dana i 30. godišnjice osnutka, kako se Mladež HDZ-a trudi dati prave odgovore i biti glas mladih u Hrvatskoj politici.

“Trudimo se dati prave odgovore, biti glas mladih u hrvatskoj politici, ja bih rekao da smo u tome uspješni, povjerenje imamo, i svake godine izlazimo s novim idejama, novim mjerama i trudimo se biti ovdje”, kazao je Vidiš novinarima ispred središnjice HDZ-a. Dodao je kako je Mladež HDZ-a generacija koja baštini tradicionalne vrijednosti, ali zasukanih rukava gleda prema budućnosti.

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić istaknula je kako joj je drago da se mladi sve više uključuje u društvo a HDZ-ov ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović ocijenio da 30-godišnji staž Mladeži HDZ-a znači da postoje rezultati rada, te da HDZ ima svijetlu budućnost.

“Teme mladih, koje dolaze kroz javni prostor, a vezane su za mlade, od zapošljavanja, boljih radnih mjesta, digitalizacije, zelene energije, svega onoga što su sada teme kojima se bave mladih u fokusu su Vlade”, poručio je.

Na Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a sudjelovao je i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković

Nacionalni dan Mladeži HDZ-a i 30. godišnjica osnutka obilježen je u drugačijim okolnostima nego do sada, sukladno epidemiološkim mjerama, a program obilježavanja prenosio se videovezom.

 

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Izdvojeno

U Gospiću proslavljena 27. obljetnica VRO Medački džep

Published

on

Izvor: Lika online

Na današnji dan prije 27 godina Hrvatska vojska i policija pokrenule su u samo svitanje ofenzivnu operaciju pod nazivom „Medački džep“. Tijekom svega nekoliko sati hrvatske snage ovladale su područjem od Divosela do Počitelja i na na taj način do konca rata osigurale da se sa tih okupiranih  položaja ne ispaljuju topničke kanonade na obližnji Gospić i njegovu okolicu. Ovu osloboditeljsku operaciju poduzele su 9. gardijska brigada „Vukovi“, Domobranska bojna Gospić  i Lovinac, 111. Domobranska pukovnija i Specijalna policija RH. Operaciju je osmislio Glavni stožer Oružanih snaga RH na čelu s generalom Jankom Bobetkom.

Ovom je operacijom oslobođeno oko 225 km2 prostora podno Velebita, ali su se nakon međunarodnog pritiska hrvatske snage povuke na polazne pozicije 17. rujna, a nadzor nad tim prostorom preuzeo je UNPROFOR. U svezi ove vojno-redarstvene operacije odmah je krenula prava lavina dezinformacija. Izmišljen je i  najveći otpor na tome području od strane kanadskog bataljuna UNPROFOR-a,“ ubivši pri tome 32 hrvatska vojnika“. Na temu ove izmišljene bitke je napisana  knjiga, a dio vojnika je  povratkom u Kanadu čak i odlikovan zbog „iznimne hrabrosti“.

Tijekom VRO „Medački džep“ poginulo šest hrvatskih vojnika i sedam policajaca. Njima u čast je na 27. obljetnicu ove legendarne operacije  održan  prigodni komemorativni program. Započeo je svetom misom za sve poginule u gospićkoj katedrali Navještenja blažene djevice Marije  koju je predvodio gospićki župnik vlč. Marijan Vazgeč. Nakon toga je održan komemorativni skup kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Vijence su najprije  položili članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici najviših državnih tijela, sudionici VRO „Medački džep“, kao i predstavnici vojnih i civilnih struktura državne i lokalne razine.

Govoreći o ovoj vojno-redarstvenoj operaciji župan dr. Darko Milinović usporedio je tadašnju situaciju sa disanjem.

-Kao da su neprijatelji napadali pluća ovoga grada, nisu nam dali disati. Niste smjeli izaći iz kuće ili stana zbog straha da će četnički agresor na Gospić poslati koju minu ili raketu. U ovoj vojno-redarstvenoj operaciji mnogi su dali svoje živote na oltar hrvatske domovine, na oltar ovoga grada i toga se treba sjetiti, zahvaliti tim ljudima na žrtvi i čestitati svima koji su sudjelovali u toj operaciji. Nakon Medačkog džepa Gospić je doslovno „prodisao“ jer su agresori uklonjeni iz nekoliko okolnih sela, zaključio je dr. Milinović.

O svojim ratnim iskustvima na komemoraciji je govorio tadašnji zapovjednik Domobranske bojne Gospić umirovljeni brigadir HV-a Mile Kosović koji je zbog međunarodnog pritiska smijenjen zajedno za generalom Rahimom Ademijem iz ZP Gospić. Izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića general-pukovnik Siniša Jurković nije dvojio o važnosti ove VR operacije.

-Za sve nas danas okupljene ovaj dan ima poseban značaj jer je u mnogome bio od vrlo velikog značenja za tijek Domovinskog rata. „Medački džep“ je samo potvrdio snagu hrvatskih branitelja i potvrdio našu nakanu da oslobodimo Hrvatsku. Zato se danas prisjećamo slavnih dana Domovinskog rata, prisjećamo se svih poginulih i nestalih branitelja. Najveća snaga u to vrijeme bili su ljudi, mladići i djevojke  odlučni i hrabri u borbi za opstojnost svojega naroda i Domovine. Njihov ratni put svjedoči nam o viteštu i hrabrosti, o pobjedama, radosti i ponosu, ali i o gorkim suzama za gubitkom suboraca i prijatelja. Danas se prisjećamo svih njih,  rekao je general-pukovnik Jurković i podsjetio kako se na isti datum  1493. godine odigrala sudbonosna bitka na Krbavskom polju.

Polaganje vijenaca potom se organiziralo u vojarni HV „9. gardijska brigada Vukovi“ i kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Rizvanuši.

U Medačkom džepu poginuo je 71 neprijateljski vojnik, kao i 29 civila. Bilo je ovo dovoljno da se Medački džep počne spominjati isključivo u negativnom kontekstu, iako su gotovo svi poginuli civili na tome području bili naoružani. Zbog ove operacije je ratni zapovjednik 9. gbr. general Mirko Norac bio osuđen na sedam godina zatvora po zapovjednoj odgovornosti.

Nacionalno/M.S./L.O.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije