Željko Sačić: “Zemljo, otvori se, protuhrvatska bagro…Sram vas i stid sve skupa bilo”

Umirovljeni general, saborski zastupnik Željko Sačić večeras se oglasio dramatičnim tekstom u kojem otkriva, proziva i javno iznosi sve ono što se godinama događalo u političkim, policijskim i sudskim zakulisanim radnjama, upozoravajući da je tekst koji objavljuje uznemiravajući…

Evo istine Željka Sačića….

Napominjem da je sadržaj ove FB objave..uznemiravajući…no, ovo nije rubrika – VJEROVALI ILI NE!
Nedostojni političko policijski zlotvori..umjesto da promovirate visko profesionalne obrazovane, moralne, časne, odgovorne i etične policijske sužbenike na visoko odgovorna policijsko rukovodna radna mjesta..vi, nevjerojatno i neshvatljivo narušavate sva ta visoka načela suvremenog kadroviranja u našem policijskom sustavu.

Rugate se pravdi..i istini, propisanim načelima kadrovskog sustava MUP-a RH i na taj način, između ostalog, obeshrabrujete mlade naraštaje policijskih i kriminalističkih službenika.. Naime, tada nadležni policijski rukovoditelj, ovlaštena službena osoba, Čedo Romanić..profesionalni Srbin, (miljenik SDSSA, N1, Jutarnjeg, i sl..posebno Mladena Bajića, te (veliko) srpkinje Lukićke, njenog dokazanog velikosrbina i protuhrvata Pupovca..Neke ražalovane Modrićke..zamislite…i sada je u službi u sustavu MUP-a RH..I to unatoč svemu lošem, kriminalno lošem, što je učinio, ( odnosno što nije učinio) nakon “Oluje” na štetu interesa policijske službe, a i na štetu interesa Republike Hrvatske..

On je, dakle, sudski dokazano (ali dosada nesankcionirano) najodgovorniji za propuštanje, neprovođenje tzv. hitnih istražnih radnji i kriminalističkih mjera, nakon ubojstva u Gruborima.

Primjerice: osiguranje mjesta događaja, blokade prostora mjesta kriminalnog događaja, očevida na mjestu kriminalnog događaja…tog 25.08.1995. Iza 13,00 sati, povodom prijavljenog ubojstva nekoliko osoba u Gruborima..Naravno..iako je sve to MORAO odmah, nedložno, po prvom saznanju..(zabilježenom u službenoj knjizi “Dnevniku događaja” nadležne Policijske Postaje Knin, temeljem tada važećih odredbi Zakona o krivičnom postupku, Zakona o policiji, Pravilnika o načinu postupanja Službe javne sigurnosti, pravila Kriminalistike, UČINITI.

No, eto, on to nije učinio, osigurao, proveo, organizirao, naložio, niti čak ni protekom 24 sata, nije NIŠTA od te zakonske obveze učinio.. NIŠTA od toga… A najvažnije, nitko ga u tome nije spriječavao, onemogućavao mu, prijetio mu lišenjem života.. ili sl., plašio ga, branio mu to, izvršenje te zakonske obavezu, da to učiniti…Niti je kao nadležni rukovoditelj naložio podređenima da to učine..

Ali Čedo Romanić (danas samosvjesni, prilično veliki i prema potrebi-ugroženi Srbin) nije to učinio, kako znamo ni nakon 24 sata, čak ni na zahtjev i po obavijesti tadašnjeg načelnika PU Zadarske, g.Ivice Cetine(kojeg sam ja osobno izvjestio o mrtvim ljudima u selu i o toj hitnoj potrebi(obavljanja očevida u nazočnosti državnog odvjetnika i istražnog suca, protekom 24 sata, kada sam se ja, dan kasnije, 26.08.1995. Oko 11, 00 sati zatekao u selu Grubori).

Dakle, kako je i vidljivo i dokazano..taj policijski službenik, Čedo Romanić, tadašnji policijski rukovoditelj, načelnik PU Kotara Knin, nije savjesno, zakonito i odgovorno obavio jasno mu propisane zakonske dužnosti i obaveze.. A samim tim učinio je teška sluzbenička kaznena djela (zlouporaba položaja i ovlasti, nesavjestan rad u službi, i to osobito teške, kvalificirane oblike tih KD), za čije počinitelje su predviđene i visoke vremenske kazne zatvora….o strahovitim pravnopolitičkim i međunarodno štetnim posljedicama njegova tadašnja protuzakonita postupanja ne treba posebno ni elaborirati..Sjetimo se samo drame pred MKS-om U HAAGU TIJEKOM SUĐENJA našim GENERALIMA MARKAČU I GOTOVINI.

EH,sada vjerovali ili ne, taj čovjek, nakon svega radi u MUPU RH, u Policijskoj upravi Šibenskoj, u Uredu načelnika PU Ivice Kostanića, na radnom mjestu, pazi sad…“METODOLOG ZA ZAKONITOST POSTUPANJA”..!!!!

Zemljo, otvori se…protuhrvatska bagro …Sram vas i stid sve skupa bilo. Božinoviću, Plenkoviću.., tajna policijo…državni odvjetnici..čitate li ovo..ZNADETE LI ZA TO ???

p.s. (samo za osobnu uoprabu) Čedomir Romanić je rodom iz (po zlu i ratnom zločinu pozantom) selu Kusonje, koji se svake godine u manastiru Krka opušta uz četnčki orkestar “Jandrino jato” na očigled svih policijskih službenika koji se nalaze tamo na osiguranju tog velikosrpskog derneka.
Eto..a Sačić im “spriječavao očevid”..prokleti protuhrvatski gadovi..mrsss.
(tko želi..nek dijeli,da razotkrvena zlotvorna bagra pročita!)

Napominjem da je sadržaj ove FB objave..uznemiravajući…no, ovo nije rubrika – VJEROVALI ILI NE !Nedostojni…

Objavljuje Željko SačićPetak, 28. kolovoza 2020.