Željko Sačić: “Pobili su, zvjerski, stotina tisuća ljudi, a neki od njih i danas nekažnjeno, žive, podno Sljemena, u centru Zagreba sa tim svojim “zaslugama za narod”

Nakon posljednjeg ispraćaja i pokopa posmrtnih ostataka 294 osobe ekshumirane na području Gračana, koje su ubijene na samom kraju Drugog svjetskog rata ili u poslijeratnom razdoblju u Gračanima, te nakon osvrta Tihomira Dujmovića na tijek svih zbivanja koji su tomu predhodili žestoko je reagirao umirovljeni general Željko Sačić koji je na svojoj facebook stranici napisao:

“Sve je rečeno…prestrašno…i ..odvratno.. Zapravo, do same srži nemoralno..necivilizirano, bolesno duhovno stanje ..!!! Gdje mi, u kojem, u čijem Svijetu još uvijek živimo ??? Čak se i Pol Pota i Crvene Kmere osudilo, ali zaštitnike, sljednike (biološke,duhovne,političke) ovih zločinaca; Stazića, Budu Lončara, Mesića, Pusiće, Pupovca od Srba… i sličnu “bratiju”, još uvijek nesmijemo niti spomenuti…odmah dobijemo etiketu; klerofašiste,ekstremiste….. Jel to prava svrha bolesnog, nehumanog (oprostite na izrazu) kretenizma – “zaboravimo prošlost”…??

Zar je moguće da su nam sve te godine toliko, kolektivno isprali mozgove, da nam je to sasvim ok, da nas baš briga što su ,prije 50., 60.,70. godina, ti tzv. partizani i antifašisti, komunisti, zvjerski pobili više stotina tisuća ljudi ,naše rodbine..?? Pa, živimo gotovo 30 godina u demokratskoj državi Hrvatskoj, a opet, čiji smo to kolektivni taoci ??..I to, nakon pobjedničke “Oluje”??? Kakve to protunarodne, žilave, ukorijenjene protuhrvatske zle bagre??? Pobili su, dokazano, ratnozločinački, zvjerski, stotina tisuća ljudi..naših pređa, sunarodnjaka..rodbine…djece, staraca, ranjenika, ratnih zarobljenika ..časnih sestara..svećenika .fratara…Hrvatica i Hrvata. .Neki od njih ,ostarjeli, i danas nekažnjeno, dapače, lagodno, bez ikakvog straha, neugode (osim sa “partizanskom bolešću”), i sad žive, podno Sljemena ili u centru Zagreba sa tim svojim “zaslugama za narod”… .Zašto i danas, tzv.”našima” – nije stalo, ili im – nedaju sve istražiti, lustrirati, obznaniti… Osuditi..kako pravno, tako još i više, moralno…ljudski!!! Ili ni ovi nisu “naši???