Željko Sačić: “Plenković ne “doživljava” ozbiljno, ne voli, ne skrbi o prosječnim, radišnim, poštenim, marljivim, obrazovanim, egzistencijalno, ugroženim Hrvatima

General Željko Sačić

Jel ovo ima igdje u EU ??

Danas učitelji i nastavnici prosvjeduju u Zagrebu, zahtijevajući da Vlada poveća koeficijente za plaće u prosvjeti za 6 posto. Sindikalni čelnici očekuju i sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem. Tim povodom ali i zbor brojnih drugih nelogičnosti u hrvatskom društvu oglasio se umirovljeni general Željko Sačić čiju izjavu prenosimo u cjelosti:

Učitelji sa debelim i opravdanim razlozima prosvjeduju i zahtijevaju veću plaću…Zdravstveni djelatnici također. .. Kuriozitet ove Vlade je u tome, da su i resorni ministri na strani sindikalnih zahtjeva svojih potplačenih prosvjetara, medicinara.. službenika, namještenika. Da ne govorim o (po svemu, ciljanoj) uskrati bilo kakvog proračunskog novca radi poboljšanja uvjeta rada policiji , USKOK-u, DORH-u,.. . Naravno, nema ni novaca za učinkovite demografske mjere.. , osim bacanja predizborne prašine u oči. ..poput ove o “nacionalnim mirovinama”..nema ni za lijekove… A trenutni, aktualni i evidentno ucijenjeni premijer Plenković (poznatiji našoj javnosti kao: ” Ja Mogu što hoću” ) – je prkosno usamljen, na drugoj strani Vlade RH, (uz nekoliko poltrona) gdje se sve to brani… ?

No, istodobno, on, Plenković , nimalo ne štedi, ne racionalizira, ne promišlja, ne uskraćuje, već velikodušno dijeli doslovno i bukvalno milijarde i milijarde naših kuna za ” saniranje” mega KRIMINALA u “Uljaniku”,”Agrokoru”, pa i u, npr. gradu Virovitici, ( bez ikakvih ili krajnje neučinkovitih kaznenopravnih posljedica) .. kao i na, doista, komforno i bogato zbrinjavanje tisuća i tisuća ” ilegalnih” ili uvezenih migranata …Također, jako je široke ruke i izdašan u “umirivanju”, financiranju i hranjenju sve gladnijeg i gladnijeg, a bezobraznijeg, neprijateljskijeg i prepunog protuhrvatske mržnje – Pupovca, kao i sektora tzv.civilnog (???) društva ????

Dakle, premijer Plenković ne “doživljava” ozbiljno, ne voli, ne skrbi odgovorno o prosječnim, radišnim, poštenim, marljivim, obrazovanim, ali, socijalno, egzistencijalno, materijalno ugroženim Hrvatima, odnosno svim takvim građanima ove Hrvatske…Već on brine, unatoč opravdanim apelima, čak i svojih ministara – samo o “svojiima” !!!

Stoga, to, takvo, sadašnje zlo stanje moramo i možemo zajedno promijeniti.. Za početak, učinimo prvi korak, krenimo sa korijenitom promjenom na Pantovčaku, a onda slijedi brzi oporavak Hrvatske i u hrvatskom Saboru!