Željko Lenart: “Pazite što pričate u javnosti! “

Radni sastanak Hrvatske udruge poljoprivrednika u Hrvatskom saboru

Posljednje vrijeme u Hrvatskoj seljačkoj stranci trzavice su sve vidljivije. Podsjetimo, prošli tjedan nekoliko predsjednika lokalnih organizacija HSS-a pozvalo je predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da odstupi s mjesta čelnika stranke zbog objave tvita u kojemu odobrava udbaška ubojstva, sada je došao odgovor vodstva.

Kako je za Nacionalno.hr izjavio glavni tajnik HSS-a Željko Lenart, predsjedništvo HSS-a sastalo se u nedjelju i donijelo zaključak u kojemu upozoravaju da se javnim kritikama šefa stranke krši Statut HSS-a te predsjednike županijskih organizacija obavezuje da “neposlušne” upozore na to i izreknu im opomenu. Ako se ogluše, slijede sankcije za ljude koji su napisali objave, kao i za županijske čelnike koji su ih odbili opomenuti.

“Točno je da smo članovima HSS-a poslali dopis da ne krše Status stranke što im je upozorenje, jer temeljem Statuta stranke postoje stegovne mjere koje su jasne. Cilj je ove odluke upoznati predsjednike županijskih organizacija i članstvo na Statut. U središnjicu stranke nije došao niti jedan službeni dopis u kojemu bi se išta problematiziralo. Ovu odluku jednoglasno je donijela Skupština HSS-a prošle godine u Jastrebarskom na kojoj je bilo preko 1.000 članova. Ovo nije nikakva naredba, ali treba poštovati odredbe Statuta i samo smo s time upoznali ljude. Treba stati na loptu, kako u buduće nebi došlo do stegovnih postupala”, rekao je Lenart.

Lenart je dodao da se odluke Skupštine ne odnose samo na zadnja zbivanja u stranci, već na sve stvari koje se javno iznose o stranci, a trebale bi se problematizirati unutar nje.


Ovog se očito je nisu pridržavali gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i predsjednica bjelovarskog ogranka Valna Bastijančić Erjavec, no da li će se političko polemiziranje HSS-ovaca putem medija nastaviti, pokazat će varijeme.

Lenart kaže da prema nikome neće biti milosti jer je status jasan i jednak za sve !!!!