Željko Krapljan: Svima Vam poručujemo: Živjela Hrvatska, Slava Ukrajini!

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a ”dr. Franjo Tuđman” mr.sc. Željko Krapljan uputio je priopćenje medijima a vezano za kako piše, sramotne izjave predsjednika Milanovića povodom obilježavanja Dana državnosti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom istupa Zorana Milanovića, njegovog bojkotiranja i pozivanja građana na bojkotiranje proslave Dana državnosti 30. svibnja, Zajednica utemeljitelja HDZ-a Sisačko-moslavačke županije u potpunosti odbacuje sve njegove teze, uključujući i onu kako hrvatski narod ne bi trebao slaviti svoj Dan državnosti.

Zoran Milanović je 18.2.2020. godine na svečanosti u predsjedničkom Uredu, držeći ruku na Ustavu prisegnuo:
“Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Kao hrvatski državni poglavar, držat ću se Ustava i zakona, brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost Republike Hrvatske. Tako mi Bog pomogao”.

Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima stupio je na snagu 1. siječnja 2020. godine, dakle prije davanja prisege, pa je Zoran Milanović prisegnuo da će se držati Zakona u kojem se Dan državnosti obilježava 30. svibnja.

Dana 30.5.2023.godine, ignorirajući Ustav i bjesneći na odluku Hrvatskog sabora, predsjednik Milanović se zakona i ustava ne drži, poziva građane da okrenu leđa hrvatskoj državi i njenim najvećim simbolima, te svemu onome što smo postigli devedesetih godina u grčevitoj i neizvjesnoj borbi za vlastitom državnosti. Ne priznaje Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj. Zašto?! Zato jer ne prepoznaje i nije u stanju prepoznati državni interes, jer mu do njega nije stalo i jer već tri godine radi sve kako bi, u maniri najgorih komunističkih revizionista, prekrojio hrvatsku noviju povijest u kojoj nije imao ama baš nikakvu ulogu.

Samo politički nekorektna osoba može obezvrjeđivati, omalovažavati, ponižavati i podcjenjivati dan koji je čitavi hrvatski narod dočekao s općim oduševljenjem i vjerom u ostvarivanje buduće samostalnosti.

30. svibanj 1990. godine proglašen je Danom državnosti jer je to bio ključan korak prema našoj državnoj samostalnosti. Kardinal Franjo Kuharić u svojoj je propovijedi to ocijenio„prekretnicom u narodnom životu“.

U životu pojedinaca, poput Zorana Milanovića, to je također bila prekretnica. Prekinuti su njihovi planovi uokvireni u komunističko – socijalistički poredak i njihove karijere kojima su se nadali, kao i mjesta koja su u tom poretku kanili zauzimati udovoljavajući kriteriju odricanja od svih hrvatskih interesa. Iako je i u demokratskoj Hrvatskoj, zahvaljujući Tuđmanovoj i HDZ-ovoj politici općeg pomirenja nastavio zauzimati važne dužnosti, iz njegovih reakcija jasno je vidljiv žal zbog raskida s komunizmom u kojeg je vjerovao i kojem se često zaklinjao.

Dakle, niti je Hrvatska slučajna država, niti je 30. svibanj slučajno Dan državnosti, niti je Zoran Milanović slučajno protiv njegova obilježavanja. On je i s ovim vremenskim odmakom i dalje ekspozitura i predstavnik samo onih koji s njime dijele ta duboko protuhrvatska i protudemokratska uvjerenja.

Uklanjanje biste dr. Franje Tuđmana s Pantovčaka i negiranje Dana državnosti 30. svibnja ne mogu izbrisati činjenicu da je pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, a nasuprot Milanoviću i njegovim istomišljenicima stvorena neovisna, samostalna i međunarodno priznata domovina Hrvatska.

Milanović čestita Ramazanski Bajram, Hanuku, pravoslavni Božić i pri tom poziva na gradnju tolerantnog i solidarnog društva. Predsjednik također čestita Dan državnosti Crnoj Gori, podržava odluku srpskih vlasti da obilježe Dan Republike Srpske (kojim se obilježava njihova „deklaracija“ koja je bila uvertira u najkrvavije zločine, usprkos odluci Ustavnog suda BiH) i to mu ne smeta.

Vučiću je čestitao njihov Dan državnosti, čestitao ga je i Republici Kosovo… Njegov prijatelj Orban je njemu čestitao naš Dan državnosti, a on ga ne priznaje. Što mu je odgovorio? Je li mu zahvalio ili mu je rekao da Hrvatska nema Dan državnosti?
Predsjedniče, sve je to na Vašu sramotu i na sramotu oporbe.

Svima Vam poručujemo:
Živjela Hrvatska, Slava Ukrajini!

Zajednica utemeljitelja HDZ-a ”dr. Franje Tuđmana”
Sisačko-moslavačke županije
Predsjednik
mr.sc. Željko Krapljan