Zelena lista dala podršku Miroslavu Škori

Zagreb, 04.10.2019 - Zelena lista održala je konferenciju za medije na temu "Podrška Zelene liste kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske Miroslavu Škori". Na fotografiji Nenad Matić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Zelena lista najavila je u petak da će na predstojećim predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru jer vjeruju da će on biti “zeleni” predsjednik.

“U Hrvatskoj je došlo vrijeme da se kaže dosta SDP-u i HDZ-u. Ovo je treća opcija, koja može pobijediti na izborima i može promijeniti Hrvatsku, ali ono što je najvažnije, da je može zazeleniti”, rekao je predsjednik Zelene liste Nenad Matić na konferenciji za novinare.

Na sjednici predsjedništva jednoglasno su podržali Škoru kao kandidata za predsjednika, kaže Matić, jer Škoro osjeća zelene politike te im je obećao predstaviti ih u kampanji i provoditi ih kao predsjednik.

Zelene politike u cijelom svijetu i Europskoj uniji dolaze sve više do izražaja i u fokus javnosti, a takve stranke imaju sve veći utjecaj i rezultate. “Mislimo da je i u Hrvatskoj došlo vrijeme da te teme dođu u fokus javnosti i da budu dostojno prezentirane na političkoj sceni”, rekao je Matić.

Naglasio je kako se Škori sviđa njihova teorija da se nacionalni interesi više ne brane puškom nego čuvanjem okoliša.

Matić kaže da se za zelene govori da su lijevo, ali zelena politika u biti izvire iz demokršćanstva.

“Kada je po Bibliji stvarana zemlja, pet dana je Bog stvarao zemlju, a jedan dan čovjeka. Ako vjerujete i ako ste kršćanin, onda ćete sigurno čuvati ono što je rađeno pet dana. Jedan od većih oblika vjere je da čuvate svoj okoliš i doprinosite da živimo u lijepoj i zdravoj Hrvatskoj”, zaključio je Matić.