Povezite se

Vijesti

Zekanović otkrio zastrašujući detalj o pariškoj tragediji crkve Notre Dame

Objavljeno

-


Na svojem je Facebook profilu zastupnik Hrvoje Zekanović  referirajući se na tragediju u Parizu podsjetio kako katedrala Notre Dame nije jedina koja se u posljednje vrijeme našla u plamenu, naime kako je naveo u ožujku je gorijela druga najveća pariška crkva Saint-Sulpice.

Podijelite da se Europa konačno probudi!Notre Dame nije jedina, 17. ožujka gorjela je druga najveća crkva u Parizu, Saint-Sulpice!

Objavljuje Hrvoje ZekanovićPonedjeljak, 15. travnja 2019.

U postu je pozvao da se njegova objava podjeli kako bi se Europa probudila, najvjerovatnije aludirajući da požar na Notre Dame nije slučajnost već sabotaža i čin diverzije…

Nastavi pregledavati
Reklame

Politika

IDS: Treba javiti Nijemcima da je pozdrav “Heil Hitler” sasvim OK

Published

on

Izvor: ids-ddi

Iz IDS-a su u četvrtak osudili odluku Visokog prekršajnog suda po kojoj, navode mediji, uzvik pjevača Marka Perkovića Thompsona “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” ne predstavlja nezakonito ponašanje, ironizirajući kako sada Nijemcima treba javiti “da je pozdrav ‘Heil Hitler’ sasvim OK”.

 Iako s tog suda još nisu službeno objavili svoju odluku u tom predmetu, s obzirom da presuda još nije odaslana, IDS-ovci su se pozvali na medije koji su objavili da je sud odlučio kako sporni uzvik nije nezakonit, te poručili kako “s gnušanjem” gledaju na odluku suda koji odobrava isticanje ustaškog pozdrava.  

 “U zemlji koja za nekoliko tjedana preuzima predsjedanje Europskom unijom, sud je odlučio da nema ništa spornog u veličanju fašizma. Fantastičan uvod u hrvatsko predsjedanje”, kažu u IDS-u i dodaju kako bi u ovom slučaju “trebalo javiti kolegama Nijemcima da je pozdrav ‘Heil Hitler’ sasvim OK”.

 Ističu da sav civilizirani svijet jednoglasno osuđuje revitalizaciju zločinačkih režima poput fašizma i nacizma te na bilo kakav oblik promicanja tih režima gledaju kao na anticivilizacijski čin, “osim Hrvatske”.

 Navode kako bezrezervno osuđuju takvu odluku, “u nadi da će se pojedinci prizvati pameti prije nego odluka postane pravomočna”, zaključujući da “Hrvatskoj zaista ne treba takva sramota”.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Evo koliko su do sada potrošili na predsjedničku kampanju

Published

on

Izvor: Vijesti.hr

Kamapanja za predsjedničke kandidate u “punom je pogonu” A da bi taj “pogon” mogao raditi, troše se ne mala financijska sredstva.

Tako pojedini kandidati već sada prelaze milijun kuna potrošenog novca, a neki kažu da su potrošili desetak kuna….

Tako u Izbornom stožeru aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kažu su do sada u kampanji potrošili 2,3 milijuna kuna.

Od toga je donacija bilo 1,2 milijuna kuna, a od tog iznosa 40 posto od fizičkih osoba, a 60 posto od pravnih osoba. Kažu da je razliku uplatio HDZ na poseban račun kandidatkinje. 

Pojedini su kandidati danas objavili dosadašnje troškove, pa tako Mislav Kolakušić kaže da je potrošio 12 kuna.

Miroslav Škoro kaže da nezna točan iznos ali da misli da je potrošio otprilike 1.984.356 kuna i 24 lipe.

Zoran Milanović na svoj prepoznatljiv način kaže da on to nezna da se mora pitati njegovog voditelja kampanje.

Podsjetomo, potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin u našem je programu prošli tjedan pojasnila da je za promidžbu dozvoljen iznos od 8 milijuna kuna, kandidati sedam dana prije izbora moraju podnijeti izvješće o troškovima i donacijama i izvještaj o popustima medijskih usluga, a nakon izbora u roku od 30 dana podnose konačna izvješća.

DIP svoja izvješća podnosi nakon 60 dana i donosi odluku o naknadi troškova promidžbe. Kandidat s najviše glasova dobit će millijun kuna.

Ucitavanje vijesti

Kolumne

Koordinirana akcija “Trija” Marijane Petrir, Tihomira Dujmovića i Željke Markić protiv Škore

Published

on

Piše: Pero Kovačević

Uvijek sam se zalagao i zalagat ću se da svako ima pravo reći i iznijeti svoje mišljenje, riječ o temeljnim demokratskim standardima i toleranciji koja je bitna za razvoj demokracije. Jednako tako gledam na današnje izjave i iznesena “mišljenja” Marijane Petir, Željke Markić i Tihomira o Miroslavu Škori.

Jednostavna analiza pokazuje, a što je više nego znakovito da istovremeno i koordinirano kreću u kampanju protiv Miroslava Škore i iznose posve ista “svoja” neargumentirana i „naručena” mišljenja i stavove. Nema tu slučajnosti, očito mišljenja potiču iz istog centra“sa poznatom svrhom. Naravno da se zna kome „njihova mišljenja koriste i koja im je svrha. Svrha im pomoći aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, samo je pitanje jeli to više uopće moguće. Svaka slučajnost je, u ovom slučaju, isključena.

Nije ovo prvi put da „trio“ koordinirano djeluju i nastupa, jednako tako su se obrušavali na Hrvatske suvereniste na prošlim izborima za Europski parlament. Nisu uspjeli, neće ni sad.

Nemam ništa protiv da svako iznese svoje mišljenje i stav jer on upravo tako misli i drži, problem je kad se mišljenja i stavovi iznose zbog materijalne ili neke druge koristi. Prema tome, treba razlikovati osobno mišljenje i osobni stav od naručenog i honoriranog mišljenja i stava. Nije to prvi niti zadnji put da mnogi idu „po svoje mišljenje“ i tek ga onda iznose, to je već dugo normalno upravo onima koji su u strahu. Znači uvijek ću se zalagati na pravo iznošenja svog mišljenja, a bio sam i bit ću protiv iznošenja „svog“ naručenog interesa za protu činidbu.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije