Zekanović opleo po Pupovcu: “Neka da izjavu u kojoj će spomenuti Domovinski rat”

Hrvoje Zekanović/D.Prša

Nakon što je jutros u Saboru Hrvoje Zekanović saborski zastupnik Suverenista svojim izjavama u raspravi o provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u 2018. godini izazvao brojne reakcije, progovorio je za Dnevno.hr što je u stvari mislio….

Kaže da se on kao saborski zastupnik može i ne složiti s odredbama svakog pojedninog Zakona pa tako i ovog o Nacionalnim manjima.

“Zakon ima i dobrih ali i loših stvari i na to želim upozoriti, ističe Zekanović. Jedan od nedostataka je i taj da svoje mjesto u Saboru po sadašnjim odredbama tog Zakona uvijek imaju predstavnici srpske i romske nacionalne manjine (u ovom konkretnom slučaju Pupovac i Kajtazi) bez obzira na to kolika im je popularnost među biračkim tijelom.

Posebno me smeta činjenica da se i dan danas kolega Pupovac i njegove kolege iz stranke nisu javno ispričale za ono što se dogodilo prije 30 godina, kad je dio pripadnika njegova naroda uzeo pušku u ruke i sudjelovao u agresiji na Hrvatsku.

Neka kolega Pupovac smogne snage i napiše ili da izjavu u kojoj će spomenuti riječ Domovinski rat. Naravno da se to neće dogoditi”, poručio je Zekanović.