Zekanović: Napadač na HEP-ovce je “abolirani četnik”

Zastupnik Hrvoje Zekanović (HS) osvrnuo se u četvrtak na slučaj muškarca koji je u Pakracu bacio bombu na trojicu HEP-ovaca i teško ih ranio, ustvrdivši da se radi o „aboliranom četniku“, pa upitao ministra unutarnjih poslova namjerava li policija pretresti kuće aboliranih četnika.

„Taj je čovjek prvo bio NN., pa Milorad A., a u konačnici Milorad Arsenić, čovjek je abolirani četnik, od ’91 do ’95 borio se u četničkim postrojbama koje su palile, klale po Hrvatskoj“, rekao je Zekanović u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Ključnim je označio pitanje koliko abolirani četnici imaju skrivenog oružja, jer kod Arsenića su „pronašli bombu, lovačku pušku, streljiva za koje nema dozvolu“.

Zastupnik navodi i kako je iz nekoliko izvora čuo da su kod prve sanacije volonteri u ruševinama na Banovini pronalazili „četničko oružje“.

„Najsmješnije je što ne kriju da su to, ne srame se svog četnikovanja“, kazao je Zekanović.

Prozvao je „tolerantnu Vladu“ da se ne usudi to nazvati pravim imenom, a medije da su „dobili naputak da u naslovu ne pišu da je abolirani četnik ranio trojicu HEP-ovaca od kojih se jedan bori za život“.

Zamislite da je kojim slučajem hrvatski branitelj napravio isto, naslovi bi bili – razvojačeni, pijani obiteljski nasilnik je bacio bombu, ustvrdio je zastupnik.

Upitao se hoće li Srpsko narodno vijeće, Milorad Pupovac i Boris Milošević sazvati press konferenciju i zatražiti pretres kuća svojih narodnjaka koji su služili četničku vojsku, a kasnije su abolirani.

Bojim se da neće, procijenio je zastupnik pa zaključio da smo „stvarno jadna država, da čak i nismo zaslužili državu kad imamo ovakav tretman aboliranih četnika“.

Zašto je nestao Trut?

Stipo Mlinarić (DP) zapitao se zašto je iz javnosti nestao Damir Trut?

Osvrnuo se na situaciju na Banovini nakon razornog potresa, pa ustvrdio da je bilo mnogo situacija koje su pokazale da su navijačke skupine, udruge bile bolje organizirane od države.

„Vlada tvrdi da država nije zakazala, zašto je onda iz javnosti nestao Trut, znači li da je Vlada nezadovoljna učinkom Civilne zaštite koju vodi Trut“, zapitao se Mlinarić koji zagovara da se ponovno oživi sustav Zbora narodne garde.