Zbog “špalira smrti” na Ovčari uhićen još jedan stanovnik Negoslavaca

Policija je potvrdila da je u Negoslavcima uhitila još jednog muškarca kojega sumnjiči da je zajedno s dvojicom ranije uhićenih sumještana sudjelovao u ratnom zločinu nad zarobljenim hrvatskim vojnicima, policajcima i civilima na Ovčari 1991.

Prije nešto manje od mjesec dana u Negoslavcima je privedeno devet osoba, a dvojici od njih određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da su 20. listopada 1991. kao pripadnici srpskih paravojnih snaga sudjelovali u tzv. špaliru smrti kroz koji su prolazili zarobljeni vukovarski branitelji i civili.

U policiji kažu da su, kao rezultat izvida koje je državno odvjetništvo zatražilo zbog novih saznanja u istrazi o “špaliru smrti”, u utorak na području Negoslavaca uhitili hrvatskog državljanina (1974.).

Sumnjaju da je zajedno sa prethodno uhićenim dvojcem, tada kao 17-godišnjak u hangaru na poljoprivrednom dobru Ovčara kraj Vukovara, “zajedno s pripadnicima srpskih paravojnih formacija, grubo fizički zlostavljao ratne zarobljenike – pripadnike Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika MUP-a i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manji broj civila dovezenih iz vukovarske bolnice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će biti predan pritvorskom nadzorniku osječko-baranjske policije i prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.