Zbog snijega i hladnoće nema nastave u Međimurskim školama

Zbog velike hladnoće, nanosa snijega i zbog toga što neke prometnice u Međimurju nije moguće kvalitetno očistiti od snijega, međimurski župan Matija Posavec donio je odluku o neodržavanju nastave u srijedu i četvrtak u svim osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Međimurska županija.

Nastava tako neće biti održana danas i sutra, 1. ožujka, doznaje se iz Međimurske županije.

Župan Posavec takvu je odluku donio nakon konzultacija sa županijskim Upravnim odjelom za obrazovanje, kulturu i šport, međimurskim prijevoznicima koji obavljaju prijevoz učenika, roditeljima đaka  te uz suglasnost nadležnog ministarstva.  Prilikom donošenja odluke župan se vodio isključivo sigurnošću učenika.

Ova odluka ne primjenjuje se na području Grada Čakovca.

Sedam škola kojima je osnivač Grad Čakovec nastavu će održavati normalno jer, kako je priopćeno iz gradske uprave, prometnice i svi prilazi na gradskom području su očišćeni. Gradonačelnik Stjepan Kovač nakon konzultacija s ravnateljima osnovnih škola, donio je odluku da se nastava neće prekidati.

Iz Grada Čakovca izvješćuju da se prometnice redovito čiste, nema prekida u opskrbi energentima, autobusi normalno voze prema školama, a nema ni izostanka zbog nemogućnosti dolaska u školu. Stoga nema razloga za odgodu nastave. Iz čakovečke gradske uprave napominju da pomno pratite situaciju na terenu i ako se vremenski uvjeti pogoršaju razmotrit će se postoje li opravdani razlozi za prekid nastave. (H)