Zbog radova opreznija vožnja na pojedinim autocestama

Zbog radova se vozi jednom stranom, dvosmjerno, na autocestama: A1 kroz tunel Sveti Rok i do vijadukta Božići, A2 između Zaboka i Zaprešića i kroz tunel Đurmanec, na A3 između odmorišta Ježevo i čvora Ivanić Grad te između čvora Babina Greda i odmorišta Rastovica, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

Radovi su i na A4 između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki te Breznički Hum i Komin, (zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka); A6 između čvora Vrbovsko i tunela Čardak, između čvorova Ravna Gora i Delnice i od čvora Delnice do poslije tunela Sopač.

Zbog vode na kolniku zatvorena je županjska cesta ŽC Ivanec Bistranski-Jablanovec.

Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji.

Zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjuje se promet turističkim autobusima od 10. svibnja do 30. listopada. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi će se preusmjeriti u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića, moći će uz propusnice prolaziti kroz Metković, a preusmjerit će se na granični prijelaz Prud.

Do 1. srpnja  godine za sav promet zatvoren je granični pijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na graničnim prijelazima s BiH čekanja su do 45 minuta, a sa Slovenijom do 30 minuta.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog radova u luci Ošljak, prijevoz putnika iz luke Preko u luku Ošljak i obratno, prema redu plovidbe trajektne linije 431 Preko – Ošljak – Zadar/Gaženica, obavljat će se brodicom (gliserom), do kraja radova. (Hak)