Zbog produženog vikenda očekuju se gužve na prometnicama

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Zbog produženog prvosvibanjskog vikenda koji je pred nama na autocestama se očekuje pojačan promet.

Posebno gust promet očekuje se tijekom subote u prijepodnevnim satima, te u utorak 1. svibnja u poslijepodnevnim i večernjim satima zbog povratka s produljenog vikenda. Zbog toga su moguća duža čekanja na izlasku s autocesta na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-Istok.

Iz HAC-a podsjećaju da se proljetni period koristi za radove na autocestama te da su na nekim dionicama zbog nužnih radova određena prometna ograničenja.

“HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti. Vozače molimo da poštuju signalizaciju i ograničenja brzine vožnje”, priopćili su iz HAC-a.

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

Autocesta A4 Zagreb – Goričan:

– Na dionici između čvorova Komin i Breznički Hum izvode se radovi na sanaciji mosta Kračevec i
sanaciji asfaltnog zastora kolnika. Promet će se odvijati dvosmjerno desnom stranom kolnika u
smjeru Zagreba, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

– Na dionici između čvorova Ivanja Reka – Kraljevački Novaki zbog radova sanacije zapadnog
nadvožnjaka preko željezničke pruge kod Kraljevačkih Novaka. Promet će se od petka voditi jednim prometnim trakom u smjeru Zagreba i s dva prometna traka u smjeru Goričana do nedjelje, kada će se regulacija promijeniti na način da će se prometovati s dva (2) prometna traka u smjeru Zagreba i s jednim prometnim trakom u smjeru Goričana.

Autocesta A6 Zagreb – Rijeka:

– U zoni čvora Bosiljevo 2 na dijelu A6 u smjeru Zagreba zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet će se odvijati uz suženje kolnika u smjeru Zagreba, prometovanjem po jednom kolničkom traku, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

– Na dionici između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Rijeke, uz suženje u smjeru Zagreba te uz kraće suženje u smjeru Rijeke, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

– Na dionici između čvorova Ravna Gora i Delnice zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba, uz suženje u oba smjera, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Upozorenja HAC-a

Prije putovanja provjerite stanje na cestama na stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, a preporuča se, također, i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze, te mobilna aplikacija HAK-a kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja”m poručuju iz HAC-a.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnici će biti obaviješteni putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.