Povezite se

Zagreb

Zbog obilne kiše u Zagrebu, stotine intervencija vatrogasaca

Objavljeno

-

Zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla zbog obilne kiše koja u Zagrebu ne prestaje padati od popodneva, intervencija je toliko da ih niti ne broje, a procjenjuju da ih je na stotine.

“Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako”, izjavio je Hini zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep. 

Problema ima u svim dijelovima Zagreba.

Osim vatrogasaca zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, na intervencije su upućena sva dobrovoljna vatrogasna društva, njih 57 i svako DVD ima po nekoliko intervencija.

Iz ZET-a su izvijestili kako jaka kiša, praćena grmljavinom, usporava javni promet te se vozi sporije i s dodatnim oprezom na širem gradskom području. Neka autobusne linije bile su u prekidu, a neki tramvaji vozili skraćenim rutama.

Iz Hrvatskog auto-kluba vozače pozivaju na strpljenje jer je u Zagrebu otežan promet na pojedinim cestama, osobito u blizini podvožnjaka.

Zbog obilnih padalina otežana je odvodnja iz podvožnjaka u Škorpikovoj pa je policija iz sigurnosnih razloga obustavila promet. Voda na kolniku otežavala je promet i u podvožnjacima Selske ceste.

Vijesti

Gradski ured: Nalaz Ministarstva pokazuje da je Nogalo zakonito smijenjen

Published

on

Zagrebački gradski ured za zdravstvo u srijedu je, kako navode, temeljem upita i širenja dezinformacija vezanih uz Dječju bolnicu Srebrnjak (DBS), priopćio kako je Ministarstvo zdravstva utvrdilo da je odluka o smjeni ravnatelja Bore Nogala donesena zakonito.

Prilažući dopis Ministarstva zdravstva, Gradski ured u priopćenju, koje potpisuje pročelnik Vjekoslav Jeleč, navodi da je Ministarstvo utvrdilo da je Odluka Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak o smjeni ravnatelja Nogala donesena zakonito.

U mišljenju Ministarstva, od 21. siječnja, vezano uz rad zdravstvenih ustanova, stoji da “prijelazna odredba članka 260. Zakona o zdravstvenoj zaštiti nije prekluzivnog karaktera te se do okončanja postupaka usklađivanja statuta zdravstvenih ustanova s odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti primjenjuju odredbe važećih statuta tih ustanova, koje se odnose na sastav i broj članova Upravnih vijeća te koje propisuju da Upravno vijeće zdravstvene ustanove čiji je osnivač jedinica područne (regionalne) samouprave ima pet članova i čine ga predstavnici osnivača (predsjednik i dva člana) te radnika ustanove (dva člana)”.

Gradski je ured uz priopćenje priložio i Rješenje o obavljanju djelatnosti otorinolaringologije, Izvješća HZZO-a za 2015., 2016. i 2018. godinu te nalaz Gradskog kontrolnog ureda te ponovno ustvrdio da za obavljanje djelatnosti otorinolaringologije u Bolnici godinama nisu bile ispunjene zakonske pretpostavke, da je u izvješćima HZZO-a utvrđeno kršenje Zakona o liječništvu u DBS-u te da je Gradski kontrolni ured konstatirao kako se određena zapošljavanja u Bolnici nisu provodila u skladu sa suglasnostima Upravnog vijeća u DBS-u.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Aktivisti Bandića dočekali zvižducima uoči suđenja za aferu Agram

Published

on

Zvižducima i povicima “Lopove, lopove!” skupina građanskih aktivista dočekala je je u srijedu ujutro zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ispred Županijskog suda uoči nastavka suđenja za aferu Agram.

Okupljeni aktivisti raznih udruga nosili su transparente s natpisima “Lopove u zatvore”, “Stavi pravu stvar na pravo mjesto – u Remetinec”, “20 godina Bandićevog terora – tražimo pravdu od suda”… 
Gradonačelniku su donijeli i poklon za zatvor: četkicu za zube, ručnik s njegovim imenom, sapun, toaletni papir i mandarine. 

Pasanec: Nemoguće je da Bandić nikada nije kriv 

Aktivistica iz udruge Siget Gordana Pasanec poručila je kako žele da sud donese konačnu i pravednu odluku.
“Nemoguće je da on nije nikad kriv. Sramotno je da se mijenjaju iskazi i da se optužnice stalno nadopunjuju radi nečijeg interesa”, rekla je, dodavši kako će građani danas pokazati da im je dosta mita i korupcije.

Smatraju da je sutkinja koja će predsjedati kvalitetna i da će donijeti pravu odluku. Najavili su i ulazak u sudnicu, ali Pasanec ipak napominje da neće svi aktivisti moći ući jer je broj mjesta ograničen.

Bandiću i suradnicima zakazana je rasprava na Županijskom sudu u Zagrebu za zlouporabu položaja i ovlasti u takozvanoj aferi Agram. 

Bandić se mora očitovati o dijelu optužnice o zbrinjavanju otpada

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika i poslovnih partnera gradskih tvrtki Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tužiteljstvu vraćene na doradu.

Krajem ožujka Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Krajem listopada sud je potvrdio dio optužnice protiv Bandića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, a danas se zagrebački gradonačelnik o tome mora očitovati. 

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Na Bandićevom tradicionalnom novogodišnjem primanju za novinare bez HND-a

Published

on

Tradicionalno novogodišnje primanje za novinare koje je u utorak navečer u palači Dverce priredio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovog je puta prošlo bez predstavnika Hrvatskog novinarskog društva (HND), koji su se inače u pravilu protokolarno obraćali tom prigodom.

Tako su večeras na novogodišnjem primanju govore održali predsjednik Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) Krešimir Čokolić, te domaćini predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Nitko od predstavnika Hrvatskog novinarskog društva (HND) nije stao pored njih i održao govor.  Hrvatsko novinarsko društvo (HND) prošle je godine u više navrata oštro osudilo neprimjereno ponašanje zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića prema novinarima, a posebice novinarkama, kada ih je verbalno omalovažavao. Na veliku osudu HND-a naišao je Bandićev seksistički ispad usmjeren prema novinarki Mateji Dominiković s N1 televizije s kraja kolovoza nakon što mu je postavila niz pitanja o zagrebačkom GUP-u.  HND je upozorio i da su meta Bandićevih napada bile i kolegice i kolege s Hrvatskog radija, HTV-a, RTL-a i Nove TV, a posebno ga zabrinjava što se najčešće okomljuje na novinarke. Krovna novinarska udruga i Sindikat novinara Hrvatske također su zbog učestalog vrijeđanja novinarki i novinara prošle godine pokrenuli kampanju „Samo odgovorite na pitanje“. To novinarsko udruženje poručilo je tada kako je pravo svakog novinara i novinarke da postavljaju pitanja i inzistiraju na odgovorima dok je obaveza dužnosnika na njih odgovoriti.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije